И днес протести в цялата страна срещу високите цени на

...
И днес протести в цялата страна срещу високите цени на
Коментари Харесай

Протестът в София: недоволство срещу цените на горивата и за смяна на системата

И през днешния ден митинги в цялата страна против високите цени на горивата с апели за оставка и за промяна на политическата система. Ключови пътища в разнообразни елементи на България бяха блокирани краткотрайно. Засилено беше полицейското наличие, само че на никое място не се стигна до провокации и конфликти. В студения ноемврийски ден в София се събраха освен столичани.

София

Сборният пункт на протестиращите беше на площад " Княз Александър Първи ". Въпреки, че мотото на митинга беше за промяна на системата, хората имаха и разнообразни претенции. Едни упорстваха за промяна на Конституцията посредством привикване на Велико Народно заседание и отпадане на цялата партийна система, други пък желаеха оставка на държавното управление и на всички партии, които ръководят сега.

Част от хората пък упорстваха за поевтиняване на горивата и продуктите от първа нужда. В 15:00 часа протестиращите започнаха и своето шествие - първо пред постройката на Министерския съвет, по-късно по бул. " Дондуков ", ул. " Раковски " пред площад Народно заседание до Орлов мост и по този начин бул. " Цариградско шосе " остана непристъпен за коли близо 40 мин.
Свилен Димитров: Т ова не са доста митинги, това е един митинг и той е в цяла България. Аз съм от Силистра, пристигнали сме на 450 км поради България. Райна Ангелова: Вече нямат самообладание хората, всичко се усилва - налози, такси и всичко, каквото е допустимо да се усили.  © фотоси: Българска телеграфна агенция
Без съществени произшествия е минал днешният митинг. По данни на полицията близо 2000 служители на реда са били ангажирани с защитата на митингите, като половината от тях са работили в София.
основен комисар Христо Терзисйки - шеф на ГДНП: В цялата страна на митинг са излезли към 1780 автомобила. Около 3500 протестиращи. Към сегашния миг има арестувани 4 или 5 лица по разнообразни мотиви. основен комисар Георги Арабаджиев - зам.-главен секретар на Министерство на вътрешните работи: Основната задача на полицейските сили през днешния ден беше основаване на оптимални условия за практикуване правото на митинг на българските жители. И в това време за недопускане при практикуване правото на митинг да се ограничи правото на свободно напредване на българките жители, пътуващи по републиканската пътна мрежа.
Протестиращите се заканиха, че ще продължат със своите шествия до дефинитивно осъществяване на техните претенции.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР