И днес продължава протестът на Площада на победата в Румъния.

...
И днес продължава протестът на Площада на победата в Румъния.
Коментари Харесай

Недоволството в Румъния не утихва

И през днешния ден продължава митингът на Площада на успеха в Румъния. Към 19 ч. той към момента е малочислен, само че има голямо скупчване на служителя на реда, жандармерия и незабавна помощ, съобщи bTV.

60 000 души желаеха през вчерашния ден оставката на социалдемократите. Десетки хиляди румънци, доста от които пристигнали особено за демонстрацията от чужбина, се оповестиха против държавното управление и корупцията в страната.

Над 440 души пострадаха при конфликтите с полицията. Има и задържани. Срещу стачкуващите жандармерията употребява водни оръдия, сълзотворен газ и пикантен спрей.

Част от множеството опита да проникне в постройката на държавното управление. Според протестиращите с дейностите си държавното управление на социалдемократите пречи на битката с корупцията и проведената престъпност.

Премиерът Виорика Дънчила упрекна за насилието "организирани групи ", употребяващи митинга за свои цели. Президентът Клаус Йоханис на собствен ред изиска основният прокурор да проверява дейностите на управляващите.

Протести има и в други градове на страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР