И днес продължава протестът на медицинските сестри за по-високи заплати

...
И днес продължава протестът на медицинските сестри за по-високи заплати
Коментари Харесай

Протестът на медицинските сестри мина на листовки

И през днешния ден продължава митингът на медицинските сестри за по-високи заплати и по-добри изискванията на труд. След вчерашната проява, в която се включиха фармацевти и чиновници в Министерство на вътрешните работи, тази заран медицинските експерти посрещнаха депутатите с разпъната палатка пред Народното събрание. Те им раздаваха листовки с настоящи въпроси и проблеми в опазването на здравето, само че не получиха покана да влязат в Народното събрание и да беседват с депутатите.

" Защо депутатските заплати са обвързани с минималната работна заплата, а на медицинските експерти не са мръднали с години. Защо не съблюдават рекомендациите на Световната здравна организация и на Еврокомисията по опазване на здравето. Знаят ли какво е съсловна организация? " - това са част от въпросите, които се съдържат в листовките, които няколко медицински сестри от сутринта раздават на народните представители, които влизат в Народното събрание.

Очаквано депутатите от опозицията споделят, че поддържат, само че не могат да създадат доста, точно тъй като са в съпротива.

Тома Биков от ГЕРБ сподели, че е работил и за по-малко пари и изрази вяра, че медицинските експерти не вземат участие в предизборната акция. Той се съгласи, че заплатите в бранш " Здравеопазване " са ниски, само че счита, че решаването на този проблем е в компетенцията на изпълнителната власт. Имаше и народни представители, които въобще не стопираха, безусловно притичаха и си влязоха в Народното събрание.

Валери Симеонов от НФСБ изиска писмени оферти: " Къде са вашите оферти? Писмено имате ли? Тези работи не стават с виканица и с медиите, а стават с бачкане и с оферти ".

Медицинските сестри упорстват да имат персонален разговор с националните избраници, да могат да водят диалог с тях по значимите проблеми, а не да бъдат представлявани от Лекарския съюз. Искат и среща с премиера Борисов.

В коментар за настояването на медицинските сестри за увеличение на заплатите, министър председателят Бойко Борисов изясни, че са отпуснати повече от обещаните им 50 милиона лв.: " И аз желая двойно. Кой не желае двойно. Всеки желае двойно. Ние милиарди влагаме в вложения. Вчера съм се карал на Ананиев - къде са 50-те милиона, които дадохме. А те не са 50, те са 86 млн. Да се оправдава той къде са ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР