И днес под прозорците на властта граждани ще поискат оставката

...
И днес под прозорците на властта граждани ще поискат оставката
Коментари Харесай

/на живо/ Ден 113: Недоволните отново на площада. И студентите протестират

И през днешния ден под прозорците на властта жители ще изискат оставката на държавното управление и основния прокурор Иван Гешев. Гражданското неодобрение не стихва към този момент 113 поредни дни.
Хронологията на днешния митинг следим онлайн.



18.50 ч.

С митинг на студентите стартира днешната проява против ръководещите. Пред постройката на Софийския университет се събраха младежи от разнообразни университети. Последният мотив за техния яд е изявлението на Бойко Борисов, който съобщи, че не харесва младите протестиращи.

В региона, станал прочут като “Триъгълника на властта” не престават всяка вечер да се събират жители. Те държат настояванията им от ден 1 да бъдат изпълнени - оставка и предварителни избори и промяна на основния прокурор. Недоволството им е предизвикано от неналичието на народна власт, публикувана корупция и проблеми с независимостта на правосъдната власт.

Такива констатации бяха направени и от Брюксел. Погледът на Европа бе ориентиран към България поради продължаващите митинги на сънародниците ни в чужбина. Европейската комисия излезе с първия си отчет за върховенството на закона в Европейския съюз, който очерта много съществени проблеми, пред които е изправена страната ни. Те бяха повторени и от резолюцията, гласувана и призната от депутатите в Европейския парламент.

Междувременно продължава интернационалният отзив на случавщото се у нас. Редица авторитетни издания наблюдават митингите против ръководещите и разгласяват извънредно сериозни към властта в България материали. В един от последните такива се показва, че страната ни може да се окаже проблем за цяла Европа и да покаже двойните стандарти в Европейската национална партия, която желае да обвърже отпущането на европейски средства за потърпевшите от COVID-19 страни с върховенството на закона. България обаче наподобява попада в “мъртвата точка” на ЕНП.

А другояче - общо пет национални митинга под надпис “Велико национално въстание” са се провели в страната от началото на демонстрациите. Сериозни ескалации имаше по време на първия, третия и финален народен митинг.

ФрогНюз напомня, че голямото неодобрение избухна откакто прокуратурата нахлу в постройката на Президентството, с цел да арестува чиновници от администрацията. Безпрецедентния ход бе избран като тъпчене на Конституцията и посегателство върху суверенитета на страната. Всичко това се случи и на фона на акцията на Христо Иванов в парк “Росенец”, който направи несполучлив опит да дебаркира на българския бряг покрай лятната резиденция на Ахмед Доган.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР