И днес опасно ниски температури в цялата страна. В Източна

...
И днес опасно ниски температури в цялата страна. В Източна
Коментари Харесай

В капана на зимата: Ситуацията в Северна България е овладяна

И през днешния ден рисково ниски температури в цялата страна. В Източна България упованията са за мощен вятър. Близо 900 машини чистят републиканската пътна мрежа. Придошла река затвори пътя Синеморец - Резово. Временно не се движат фериботните линии при Свищов и Никопол. Ситуацията в Северозападна България е овладяна. Пътят Дуранкулак - Кардам е затворен поради снегонавявания.

Варна Русе
ВАРНА
Нормализира се конюнктура във Варна и региона. Всички пътища са отворени, само че поради заледявания водачите би трябвало да се движат с нараснало внимание. Основни булеварди и улици към този момент са обработени с луга и придвижването в града е обикновено. Аспаруховият мост също е обработен с препарати срещу замръзване.

Градският превоз се движи по график. Повечето тротоари и подлези са почистени. Заради мощния вятър тук-там в града има паднали клони. Пристанището е отворено, полетите от и за Летище Варна са без забавяне. Пътищата в региона са проходими при зимни условия. Няма закъсали коли и бедстващи хора. Няма сигнали за селища без ток и вода.


 ​До минус 11 градуса паднаха температурите в Монтанско, пътищата са проходими ​До минус 11 градуса паднаха температурите в Монтанско, пътищата са проходими
През тази нощ температурите в Монтанско са били от минус 5 до минус 11 градуса. Около среднощ снеговалежът е спрял, което е разрешило всички пътища да...
РУСЕ
В Русенско, след прекъсването на снеговалежа, към този момент всички пътища са проходими при зимни условия. Тази заран преди граничния пункт Дунав мост по пътя за Силистра е имало запушване поради тежкотоварни камиони, които са се завъртели и са препречили придвижването.

Според пътното ръководство са били с несъответствуващи гуми. Шофьори, които от нощес са в колоната, изчакваща да прекоси българо-румънската граница, пътят не е измит и се е заледил.
Иван - водач от Молдова: Снощи дойдох. 5-6 километра изминахме, от тази страна нагоре камионът въобще не може да се изкачи. Много неприятна обстановка. Пътят изобщо не е измит, не се насипва и сол.
Централните улици в Русе са почистени до асфалт, през днешния ден ще стартира разчистването и на второстепенните. Голяма част от тротоарите обаче са заледени и мъчно проходими.
 © фотоси: Българска телеграфна агенция  Жълт код за ниски температури, пътната конюнктура е естествена Жълт код за ниски температури, пътната конюнктура е естествена
В Източна България се чака и мощен вятър. Поради усложнената метеорологична конюнктура на територията на област Силистра е прекратен пропускателн...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР