И днес не беше избран управител на Националната здравноосигурителна каса,

...
И днес не беше избран управител на Националната здравноосигурителна каса,
Коментари Харесай

НЗОК продължава да е без управител след като ГЕРБ и ПП-ДБ не се разбраха

И през днешния ден не беше определен шеф на Националната здравноосигурителна каса, макар припряността от предходната седмица на ГЕРБ и ПП-ДБ и насрочването на изключително съвещание на Народното събрание, в което беше включена тази точка.

Развръзката стана ясна още сега, в който няколко часа преди избора кандидатката на ГЕРБ Иванка Динева се отхвърли от присъединяване, а преди този момент беше отдръпнат и претендентът на „ Възраждане “ - Тодор Хинов. И така Жени Стайкова, препоръчана от Българска социалистическа партия, остана като единствен участник. Още по-рано дойдоха знаци от ПП-ДБ, че не харесват Динева, само че общата неофициална сделка с ГЕРБ за регулаторите допуска за началник на НЗОК да бъде определен претендент на най-голямата парламентарна група.

Така предизвестено Стайкова не беше определена. В пленарната зала „ за “ нейната кандидатура гласоподаваха 59 депутати, 17 бяха „ срещу “, а 147 се въздържаха.

След гласуването самостоятелният народен представител Радостин Василев се възмути, че участвали на уречен мач.

Преди това така наречен диспути минаха в безмълвие, което разгневи депутатите от Българска социалистическа партия.

Необичайното безмълвие в парламентарната зала по подобен значим въпрос от ръководещото болшинство, разяснява лидерката на БСП Корнелия Нинова. По думите ѝ от Българска социалистическа партия са показали професионален престиж, човек с управнически опит, научни качества, безусловно безукорна биография.

" Другият претендент беше отдръпнат сутринта ненадейно ", уточни Нинова и акцентира, че това отдръпване „ върви дружно с внасяне на промени в закона, в които се споделя, че като не бъде определен шеф на НЗОК, то заместител може да извършва тази служба до безспир “.

Управляващите от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не могат да се схванат за порциите на властта, в съответния случай за Касата, добави тя.

След махането на Петко Салев от поста на шеф на НЗОК на 13 януари към този момент седми месец и.д. началник на Касата остава Йорданка Пенкова. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР