И днес може да се влиза в Гърция през граничен

...
И днес може да се влиза в Гърция през граничен
Коментари Харесай

Гърците все още пускат през „Маказа“


И през днешния ден може да се влиза в Гърция през граничен пункт " Маказа ", макар че гръцките управляващи бяха оповестили публично друго, оповестява Българска национална телевизия. Необходимо е да има запълнен формуляр и получен код.

Обстановката е спокойна. През последния час през границата минаха към 10 автомобила, множеството от които с румънска регистрация. Те се позволяват в Гърция след показване на QR код. 48 часа преди влизане в южната ни съседка би трябвало да попълним формуляр, в който да посочим от кое място идваме и адреса, на който ще обитаваме в Гърция, след което се получава или на книжен притежател, или на телефон QR код.

В момента през " Маказа " могат да преминат всички жители, които са показали, че ще влязат в Гърция през този граничен пункт и покажат съответния код. Пунктът към момента не е затворен. Има обособено помещение, в което може да бъде изработен тест за COVID-19 и до излизане на резултатите чужденецът би трябвало да обитава на адреса, който е показал в Гърция. При влизане в Гърция, в случай че адресът не е еднакъв, екскурзиантът би трябвало да уточни маршрута, по който ще се движи, с цел да могат гръцките управляващи да имат информация.

Според гръцки медии главната причина за решението да бъде затворен пункта " Маказа ", е че тук не разполагат с техника за разграничаване на QR кодове. Стана ясно, че в гръцката област Еврос сдружението на хотелиерите стачкува против решението да бъде затворен контролният пункт. Според тях това е единственият директен достъп на туристите от балканските страни да влязат в област Тракия и по този метод ще се наруши туристическият сезон. Те дружно с регионалния шеф на област Еврос са изпратили писмо до премиера Кириакос Мицотакис, с което упорстват за незабавни ограничения " Маказа " да бъде отворен за туристите.

Вчера стана ясно и че Министерството на превоза на Гърция вкара ограничаване за броя на пасажерите в колите - в кола с до 7 места могат да пътуват 3-ма души и водачът.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР