И днес може да се влиза в Гърция през ГКПП

...
И днес може да се влиза в Гърция през ГКПП
Коментари Харесай

И днес може да се влиза в Гърция през Маказа

И през днешния ден може да се влиза в Гърция през Граничен контролно-пропусквателен пункт Маказа. Това сподели инспекция на Българска национална телевизия на пропускателния пункт. Ситуацията остава объркана, тъй като няма публично пояснение от гръцките управляващи.
В същото време Министерството на превоза на Гърция вкара ново ограничаване за прекосяване през границата на страната. В кола с до 7 места могат да пътуват 3-ма души плюс водача.
Въпреки че публично от през вчерашния ден туристите може да влизат единствено през Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата - Промахон. Обяснението за това от страна на гръцките управляващи е, че единствено на този пункт имат читател за QR кода на наложителната електронната декларация. Тя би трябвало да бъде попълнена най-много 48 часа преди пътуването. Кодът би трябвало да се разпечата на книжен притежател или да се покаже на мобилен телефон, с цел да бъде сканиран.
А на Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата има опашка, чака се най-вече да са искащите да преминат границата през уикенда.
Не е ясно докога ще продължи тази обстановка с Маказа.
Тъй като няма публично известие досега, догатките са няколко.

Възможно е през Маказа да продължи прекосяването до момента в който преминат всички, показали, че ще влязат от там и покажат съответния QR код.
Това значи, че през пункта ще може да се минава и на следващия ден, когато изтичат 48 часа от последните, попълнили авансово електронни заявления и показали Маказа.
Туристът би трябвало да уточни маршрутът, по който ще се движи, с цел да могат управляващите да имат достъп до него при потребност.
На пункта има обособено помещение, в което може да се направи тест за ковид.
В Гърция се надига неодобрение
В гръцката област Еврос, сдружението на хотелиерите стачкуват против затварянето на Маказа, тъй като това е единственият вход на туристи за област Тракия. Те са създали петиция с брожението, предадена на премиера.
 
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР