И днес максималните температури на места се задържаха по-високи от

...
И днес максималните температури на места се задържаха по-високи от
Коментари Харесай

Мразовита неделна сутрин, през деня живакът скача до 11°

И през днешния ден оптималните температури тук-там се задържаха по-високи от нормалните за това време на годината.

В Русе бяха регистрирани 11 градуса, в Елхово и Чирпан – 10, осведоми.

През нощта ще е най-вече ясно, а утринните температури ще са в необятни граници – от минус 10 до минус 1 градуса, в София – минус 8.

Утре облачността ще е променлива, следобяд - по-често забележителна и на обособени места в планинските и североизточните региони едва ще превали. Максималните температури ще са сред 6° и 11°, в София - към 5°-6°. Ще духа сдържан вятър, който към обяд ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили.

Предупреждение от първа степен, код жълто, за рисково мощни пориви със скорост до към 80 - 90 км/ч, е оповестено съвсем на всички места в Северна България, както и в западните елементи от Горнотракийската равнина

Ветровито ще е и по Черноморието. Облачността и там ще е променлива, по-често забележителна и на обособени места по Северното крайбрежие ще превали слаб дъжд. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините облачността ще е по-често забележителна и на обособени места, основно след обяд в масивите в Западна България ще има слаби превалявания от сняг. Ще е доста прохладно със мощен, краткотрайно и плевел северозападен вятър.

Поглед и към Европа. Предимно слънчево ще е на Пиренейския и Апенинския полуостров. Над останалата част от континента ще бъде облачно, с превалявания от дъжд и сняг, а в Северна и в множеството региони от Централна Европа ще е прохладно.

У нас, в понеделник ще има повече слънчеви часове, само че във вторник ще се заоблачи и от запад ще стартират превалявания. Температурите ще се намалят и дъждът бързо ще минава в сняг.

През нощта против сряда преваляванията ще се реалокират на изток, като в някои региони ще са обилни. Застудяването ще продължи.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР