И днес Комисията за защита на конкуренцията не успя да

...
И днес Комисията за защита на конкуренцията не успя да
Коментари Харесай

КЗК отново не можа да влезе в офиса на петролната асоциация

И през днешния ден Комисията за защита на конкуренцията не съумя да влезе в офиса на Българската петролна и газова асоциация и той остана запечатан.
Причината - би трябвало да бъде образуван нов екип, който да направи инспекцията.

Ведомството е сезирано от Върховната административна прокуратура и би трябвало да ревизира дали има скрити сделки сред огромните вериги бензиностнации.

Това е трета поредна инспекция като до този миг комисията не е разкрила картел, а единствено е правила наставления на обособените бензиностнации да поправят своето държание.

Пред Българска национална телевизия ръководителят на Комисия за защита на конкуренцията Юлия Ненкова съобщи, че досегашните наставления се извършват.

" Продължаваме с инспекцията, законът не ни лимитира какъв брой инспекции да вършим, ние от време на време следим цените на пазара и надлежно подхващаме съответните ограничения, тъй като в този момент имаме наложителни инструкции на прокуратурата, които не можем да не осъществим, тъй като законът ни задължава да го създадем ", уточни тя.

" В осъществяване отново на тези инструкции се опитахме да създадем претършуване и изземване, както законът го изисква в тези случаи, в асоциацията петролната - там нямаше безусловно никой. И отново в осъществяване на закона несъмнено - запечатахме обекта и в допълнение ще се провежда отново влизане в асоциацията ", добави Ненкова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР