И днес колегите на д-р Нели Пандова, която е вторият

...
И днес колегите на д-р Нели Пандова, която е вторият
Коментари Харесай

Със сирени и аплодисменти колеги на д-р Пандова отново почетоха паметта й

И през днешния ден сътрудниците на доктор Нели Пандова, която е вторият доктор у нас, изгубил борбата с коронавирса, уважиха паметта й. Със сирени и овации, по този начин и през днешния ден незабавните лекари си спомниха за индивида, който изгубиха.

„ Много ни е мъчително на всички, както сподели една колежка, отиде си най-истинската усмивка на Спешна помощ “, показа здравната сестра Кристина Манчева.

Д-р Пандова умря, след лекуване в болница. Въпреки двата негативни PCR теста, аутопсията сподели съществуване на болестта в белите й дробове.

" Невинаги PCR-тестът е позитивен, когато инфекцията е слязла от гърлото в белия дроб – това е допустимо. Обратното не е допустимо – да имаш позитивен PCR и да нямаш вирус. Много е подъл вирусът. Развиват се две огнища в организма - едното е в гърлото, другото е в белия дроб. Това, което е в белия дроб, не е пневмония, а химически пневмонит, белият дроб се възпалява от отпадните феномени на клетките “, изясни проф. Тодор Кантарджиев, Национален действен щаб.
Колегите на умрялата доктор Нели Пандова: Тя беше най-лъчезарният човек в Спешна помощ Тя се е лекувала от ковид в столична болница и е изписана след два негативни теста за болестта
Към момента са инфектирани 15 от медиците в столичната незабавна помощ - от началото на епидемията имат повече посетени адреси и прегледани пациенти. Затова на промяна работят и съвсем двойно повече екипи.

„ Хората тук са сърцати и дават всичко от себе си, за сметка на здравето, тъй че оправяме. Много от сътрудниците нямат никакъв почивен ден. Колегите, осъзнавайки обстановката и нейната трудност, идват и в почивните си дни, дават ексклузивен труд, с цел да окомплектоват работните си смени и да се отзоваваме на сигналите на хората, които имат потребност от незабавна здравна помощ “, съобщи Катя Сунгарска, връзки с обществеността в ЦСМП-София.

От центъра не изключват още инфектирани медици.
Проф. Кантарджиев: Всеки пациент би трябвало да бъде третиран като евентуално инфектиран с COVID-19 Пикът на ковид в София е бил преди 2-3 седмици, изясни шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания
Обстановката в столицата към този момент е под надзор, заключи професор Кантарджиев. Към момента болестта в страната е в избрани региони, където има огнища.

Броят на новооткритите инфектирани с COVID-19 е надалеч под прага за връщане на строгите ограничения. Пръв министър председателят разгласи, че при 100 заболели на денонощие рестриктивните мерки може да бъдат възобновени.
1921 са доказаните случаи на COVID-19 у нас, жертвите доближиха 90 През днешния ден са потвърдени още 10 нови случая, има и двама умряли пациенти
Над 20 са излекуваните за последното денонощие, обобщиха от Оперативния щаб. С това общият брой на преборилите заболяването у нас е 422. Починали са още двама. От началото на болестта борбата за живота си са изгубили 90 души.

10 са новорегистрираните случаи за деня, с това общият брой на инфектираните към този момент е 1921.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР