И днес - както миналия четвъртък - студентите отново поведоха

И днес - както миналия четвъртък - студентите отново поведоха ...

Ден 113: Студентите отново поведоха протеста |.


И днес - както миналия четвъртък - студентите отново поведоха протеста с искания за оставките на правителството, премиера Борисов и главния прокурор Гешев. И тази вечер те понесоха огромния транспарант с надпис "Оставка".

Към 19 ч. студентите блокираха движението край Ректората на СУ, a малко по-късно демонстранти, които участват в протестите на "Отровното трио" и "Системата ни убива", блокираха и кръстовището на Орлов мост.Същевременно към 20.40 ч. на трибуната пред Президентството "Отровното трио" даде думата на проф. д-р Иван Чалъков от клиниката по УНГ в болница ”Царица Йоанна-ИСУЛ”.

"Доц. Мангъров, доц. Андрей Чорбанов, аз и още много други хора сме преследвани и от казионни медии, и от прокуратура" - заяви проф. Чалъков. 

Необмислено е да засягам темата за т.нар. епидемия - тя е голям въпрос. Само ще ви кажа едно: тук не става дума за медицина и за наука. За съжаление някои от знаещите и можещите хора си продадоха душата на дявола и обслужват интересите на Бойко Борисов. Останалите искаме в един коректен, научен и медицински спор да дискутираме, каза проф. Чалъков. 

Ние действително имаме нужда от имунитет - социален, здравен и политически. Рецептата за този имунитет се нарича "Оставка" - призова той.

Към 21 ч. тази вечер демонстрантите поеха на традиционното си шествие към Орлов мост.


Източник: offnews.bg