И днес има разкрити мобилни пунктове за ваксинация срещу COVID-19

...
И днес има разкрити мобилни пунктове за ваксинация срещу COVID-19
Коментари Харесай

Продължава работата на мобилните пунктове за ваксинация срещу COVID-19

И през днешния ден има разкрити мобилни пунктове за имунизация против COVID-19 в разнообразни градове в страната.

В мобилния пункт в културния дом в жк „ Дружба “ в София регистрират по-голям интерес към ваксиниране, спрямо предходната събота. До обяд в събота към този момент са имунизирани повече от 70 души. Пунктът ще работи и в неделя, а от обяд ще проработят имунизационни центрове в три от столичните молове.

Именно посредством имунизиране може да се понижи силата на идната вълна на ковид, която ще бъде от „ Делта “ разновидността. В момента разпространяването му в международен мащаб се усилва, разгласи проф. проф. Сорен Хайрабедян от Института по биология и имунология към Българска академия на науките.

„ Разпространението на „ Делта “ разновидността на COVID-19 е в разгара си. Именно посредством имунизация може да се понижи силата на следвщата вълна, тъй като към „ Делта “ разновидността най-уязвими ще са хората, които нямат имунитет против вируса “, счита проф. Сорен Хайрабедян. Според него - случаите от него в международен мащаб занапред ще нарастват.

Темпът на имунизирането се резервира и през миналото денонщие. Поставените ваксини за миналото са малко над 11 700.

Броят на новозаболелите също остава невисок - позитивни са полвин % от направените проби, или 81 случая при 16 000 проучвания.

Излекуваните са 352, 16 души са умряли.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР