И днес има протест срещу единствения кандидат за нов главен

...
И днес има протест срещу единствения кандидат за нов главен
Коментари Харесай

Отново протест срещу избора на Гешев

И през днешния ден има митинг против единствения претендент за нов основен прокурор Иван Гешев. Организатор на събитието е съдружие „ Боец “.

Протестът довечера стартира в 18 часа пред Съдебната палата. Исканията остават същите - отдръпване на кандидатурата на Иван Гешев за нов основен прокурор, промени в правосъдната система, както и оставка на държавното управление.

Протестиращите насочат още и съществени рецензии към работата на държавното обвиняване през последните седем години. Чуват се апели и за оставка на държавното управление. Хората тук събират подписи в поддръжка на своите претенции.

На този декор от Асоциацията на прокурорите изпратиха документално мнение, в което декларират безапелационната си поддръжка за номинацията на Иван Гешев.

В позицията се показва твърдо противоречие с това изборът да се трансформира в политически фарс и да бъде изопачен посредством компроматна акция и махленски напън. От Асоциацията приканват за зрялост и отговорност като дебатът и процедурата би трябвало да се развиват единствено и само на полето на професионалните критерии и законовите условия.
Вчера пленумът на Висш съдебен съвет взе решение чуването на Иван Гешев да се организира на 24 октомври.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР