И днес има две версии за българската история през 20-ти

...
И днес има две версии за българската история през 20-ти
Коментари Харесай

Жаблянов тежки думи и заключения в Народното събрание, гербаджия му се наежи!

И през днешния ден има две версии за българската история през 20-ти век, не желая да ги обрисувам, дано да приключим с този въпрос, в случай че имаме сили. Това сподели националният представител от ПГ на Българска социалистическа партия Валери Жаблянов по време на дебатите по предлагането за оставката на ръководителя на Народно събрание Димитър Главчев, съобщи организация „ Фокус “. „ Българска социалистическа партия няма по какъв начин да се съгласи с опита за извикване на живот в българското публично пространство на тежката историческа полемика за 20 ти век, която няма да бъде позволена “, съобщи той.

„ Съгласявам се, че се намираме в необикновена обстановка, да желаеме оставката на ръководителя на Народно събрание, 6 седмици откакто Народното събрание е конструиран “, разяснява Валери Жаблянов.

„ Поставихме въпроса за оставката, само че върша конкретизиране и се съгласявам с Димитър Главчев, че става въпрос за заявления на ПГ, а не за самостоятелни изказвания “, изясни националният представител от Българска социалистическа партия.

„ Отговорността на ГЕРБ става още по-голяма, в случай че тези констатации не са самостоятелното мнение на Спас Гърневски или Антон Тодоров, а са мнение на цялата партия “, уточни той.

Според него това е общата оценка на ГЕРБ за Българска социалистическа партия, за историята и характера на партията. „ Това няма да го приемем в никакъв случай и заради тази причина поискахме оставката. Тези заявления значат, че няма никакво преосмисляне на тези две коренно противоположни визии “, съобщи Валери Жаблянов.

„ Ще пазиме социалистическия интервал в развиването на България като градивен и конструктивен “, акцентира той и посочи, че Българска социалистическа партия е знак на този интервал.

На думите на Жаблянов реши да отговори вицеадмирал Пламен Манушев от ГЕРБ. " Опитахте се да изопачите историята и да кажете, че моят дядо е водил империалистическа война през 1915 година ", сподели той.

„ Г-н Жабляов се опита да изопачи българската история и да каже, че моя дядо е отишъл да води империалистическа война 1915 година и че напъните на целия български народ за избавление на братята и обединяването на Отечеството е нещо империалистическо “, съобщи вицеадмирал Манушев.

По думите му целият народ е отишъл да се бие в Първата международна война. „ Не знам каква декларация са приели неговата партия и земеделците, че войната е нещо, което не е трябвало да започваме и че то има някакви империалистически цели, само че не е било по този начин “, сподели той. Вицеадмирал Манушев разясни, че народът ни е дал 120 хиляди жертви и 250 хиляди ранени.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР