И действително, той напоследък се възползва от тази възможност, а

...
И действително, той напоследък се възползва от тази възможност, а
Коментари Харесай

Борисов успешно клати лодката, но и при друга “сглобка” няма да се върне на власт

И фактически, той в последно време се възползва от тази опция, а умеенето му да се възползва от опциите и да се приспособява към събитията е основна част от обаянието му. (Освен в случай че мълчанието му не се дължи на терзание поради показанията на Божков).

Мъжкото му сърце, обаче, не изтрая до дъно. След едно релативно мъртвило, при което недоверието и подозренията сред ГЕРБ и ПП-ДБ единствено безшумно клокочеха, Борисов реши още веднъж да ги раздвижи, като подхвана приказка за близостта сред бащата на Кирил Петков и починалия към този момент Алексей Петров, който бил обезпечил събирането на водачите на партии за сформиране на държавно управление.

Успешна измама за медиите

Би могло да се допусна, че след тези негови приказки много хора - и най-много публицистите - ще си напомнят за чудноватите му и продължителни приятелско-враждебни връзки със същия този Петров. Но очевидно Борисов е решил добре тези, които преди време назова " мисирки ", тъй като връзките му с Алексей Петров като цяло бяха подминати от медиите, които в по-голямата си част се хванаха на другояче простоватата му измама и внушиха, че Петров евентуално е взел участие по някакъв метод в съставянето на настоящето държавно управление.

Като всевъзможни възражения, опровержения и доводи против такова съмнение не могат да заличат от съзнанието на хората подозрението, че " колкото и да отхвърлят тия горе, очевидно е имало нещо такова ", а това, че държавното управление беше формирано пред очите на цялото общество, след продължителни старания и договаряния, си остана без изключително значение.

Очакват се и други хитрини

Няма подозрение, че преди локалните избори, пък и след тях, Борисов ще приложи и други сходни хитрини с една елементарно разгадаема цел - да се урони доверието към настоящето ръководство на Политическа партия и Демократична България, за може след уговорената ротация, а за какво не и преди нея, в случай че по този начин се стекат събитията, ГЕРБ да се върне на власт, към този момент с доста по-голямо болшинство.

Така че подмолното съревнование сред ГЕРБ и ПП-ДБ ще става все по-ожесточено, без обаче да се стигне до парламентарни избори, от които никоя партия, с изключение на „ Възраждане “, не би имала изгода.

Има обаче едно събитие, което би му попречило и то е вероятният триумф на днешното ръководство, пък бил този триумф и условен или непълен. А това ръководство, най-малко към този момент, се оправя добре със дилемите си, макар всички нападки освен на опозицията, а и на президента - в множеството случаи голословни, а ненапълно и противоконституционни.

Мрачните пророкувания не се сбъднаха

Няма ги разрухата и финансовият провал, пророкувани от някогашните му министри, реализиран е предстоящият икономически напредък, задграничните вложения са се нараснали с близо 90 % по отношение на предходната година, инфлацията е овладяна, а след наводненията по Черноморието, държавното управление сподели, че може да се оправя добре и при изключителни условия.

Освен това от ден на ден хора осъзнават, че България от дълго време не е имала толкоз просветен, учтив, доброжелателен, само че и корав министър-председател като Николай Денков. Тук всяко съпоставяне с Бойко Борисов е опустошително за тоя последния.

Но може би най-хубавата страна на днешната ни политическа реалност е, че при взаимния контрол освен сред партии и институции, само че и вътре в самите партии, изключително в обединението сред Политическа партия и Демократична България, множеството корупционни дейности стават съвсем невъзможни, изключително при публичните поръчки - нещо, което е извънредно значимо с предстоящите по Плана за възобновяване и резистентност пари и средства. Така че, като цяло настоящето ръководство е положително за страната, още повече, като се знае какви биха били другите възможности му.

 

Едно несъгласие, което би трябвало да се реши в съда

 

Но напълно справедливият упрек, че Политическа партия и Демократична България се съюзиха с индивида, разгласен от самите тях за знак на корупцията в България, си остава. Това несъгласие може да бъде позволено само посредством такава прокуратура, основен прокурор и съдопроизводство, които се употребяват с доверието на обществото ни, и които биха стигнали до дъно при следствието на Голямата корупция. Скоро ще разберем какво ще последва от показанията на Васил Божков.

А другояче политическият сговор сред ГЕРБ и Политическа партия и Демократична България в действителност " изпира " облика на Борисов в политическо отношение, само че не трябва да се не помни, че същинското " изпиране ", направиха хората, които още веднъж избраха ГЕРБ за първа политическа мощ, макар многочислените съмнения в корупция, и макар че при ръководството на ГЕРБ България остана на последно място по всички индикатори.

Борисов няма да се върне на власт

А що се отнася до Борисов, при цялата си умелост, ловкост и дарба да се нагажда към събитията, той очевидно е некадърен да съобрази, че няма по какъв начин да се върне на власт, даже и при друга " сглобка ", тъй като у нас изборни настроения от рода на " може би сбъркахме, като не гласувахме за Бойко, само че ще изправим грешката си " просто са невъзможни - демонстрира го нашият политически и публичен опит. А това с подаването на оставката преди време си е прийом от друго естество.

Иво Беров за
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР