И децата няма да бъдат пожалени, ако се наложи да

...
И децата няма да бъдат пожалени, ако се наложи да
Коментари Харесай

Игра с огъня - искат потребителска такса за лекар и при децата

И децата няма да бъдат пожалени, в случай че се наложи да вървят на доктор. Такива са най-малко желанията на лекарския съюз - той желае да се вкара потребителска такса от 1 лев, останалото да доплащала страната.

 Друго предложение е отпадането на 24-часовото разположение на персоналните лекари.  Идеята за такса за децата пациенти не се приема добре от родителите, които посещават педиатри.Емилия Енчева счита, че е добре да няма такса като цяло – тъй като страната задоволително би трябвало да направи. И без това децата са много малко като численост и най-малкото би трябвало да се грижим за опазването на здравето, оповестява ТВ Шумен..

Другаа обаче твърди педиатър доктор Мария Славчева: ": Понякога заплащането на такава такса може да ограничи ненужните посещаване. Естествено, че когато има доход в твоя бюджет, за теб това е положително – чисто разходно може да увеличиш приходите на сестрата и на работещия личен състав. "

От Българския лекарски съюз предлага още и да не се глобяват лекарите, в случай че надвишат броя на талоните за профилактични прегледи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР