И депутатите от просветната комисия на свой ред след колегите

...
И депутатите от просветната комисия на свой ред след колегите
Коментари Харесай

Просветната комисия също забрани наргилето на закрито

И депутатите от просветната комисия на собствен ред след сътрудниците им от здравната комисия не разрешиха пушенето на наргиле на закрито.

С измененията, препоръчани от депутати от Оперативна програма, поставят включително и плодови смеси, и тютюн, тъй като са безапелационни, че се вдишват все нездравословни субстанции. Според тях заплахата идва от това, че до момента в който една цигара се пуши за няколко минути, то пушенето на наргиле може да продължи повече от половин час. Опасно е и потреблението на въглен за разпалването на сместа за пушене.

Промените в Закона за здравето бяха импортирани по самодейност на партията на Валери Симеонов най-много поради учениците, които необезпокоявани, още от ранна възраст, димят с наргиле по заведенията. Често пъти и родителите им нямат нищо срещу, като лежат на успокоението, че не става въпрос за цигара. В същото време в наргилето може да се сложи даже дрога.

В претекстовете към измененията в закона обаче се акцентира аргументът, че наргилето е не по-малко нездравословно от цигарата, тъй като се вдишват нездравословни субстанции.

От МОН заявиха поддръжка за закона, само че подсетиха, че в ограничението на зависимостите своята роля имат и родителите.

От сдружението "България без пушек " пък желаеха да бъдат неразрешени и всички типове електронни цигари. Според Маша Гаврилова нагреваемите цигари са тютюневи произведения и по принцип влизат в възбраната.

,,Ние предлагаме в закона да се споделя "забрана за пушене на тютюневи и обвързваните с тях изделия'', предложи противничката на тютюневия пушек.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР