И денят стана нощ“, пишат потребители в социалните мрежи. На

...
И денят стана нощ“, пишат потребители в социалните мрежи. На
Коментари Харесай

Директно От Мястото! Денят Стана Нощ За Минути! Връхлетя Супербуря! Смразяващо Видео От Бедствието!

„ И денят стана нощ “, пишат консуматори в обществените мрежи.

На фрагментите се вижда по какъв начин небето от ясно и синьо става оловносиво, а по-късно портокалово. И цветът продължава да се трансформира, до момента в който пясъчната вълна гълтам щата.

Столицата на щата Аризона, Финикс бе изумена от ужасна стихия, която трансформира дневната светлина в мрачевина. Явлението бе следено в продължение на 10 часа, носейки със себе си големи ударни талази от вятъра и гръмотевични стихии.

Националната метеорологична работа заяви, че пясъчната стихия, известна под името Хабоб, е минала повече от 400 км, до момента в който прахът е достигнала височина от 6000 метра.

Пясъчната стихия може да бъде дълга даже повече от километър и да доближи височина от няколко хиляди фута.

Снимките и видеокадрите демонстрират постепенно придвижване на прашната стена, до момента в който минават през разнообразни елементи на щата. Синьото небе скоро става оранжево.

Това не е първата супер стихия, която минава през Аризона, само че безспорно е една от най-силните. Обикновено тези стихии се образуват при промени на атмосферното налягане. В Дубай, както и в Египет не е извънредно събитие, само че в Аризона не са толкоз мощни. Щатът сигурно претърпя много тежко случая, още повече, че бурята и пясъкът нанесоха съществени вреди в региона.

Това не е първи сходен случай в Съединени американски щати за годината. Преди няколко месеца Тексас бе наводнен от отблъскващ циклон, а няколко седмици преди този момент Ню Йорк бе вцепенен от лед. Но супер стихия като тази до момента не е виждана в региона.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР