И държавният глава Румен Радев поздрави екипа, работил по изстрелването

...
И държавният глава Румен Радев поздрави екипа, работил по изстрелването
Коментари Харесай

Радев: На добър час! Да развиваме космическата индустрия

И президентът Румен Радев поздрави екипа, работил по изстрелването на първия български информационен спътник BulgariaSat-1.

„ БългарияСат-1 е първата по рода си инвестиция от сходен финансов и стратегически мащаб на българска компания и е поръчка за капацитета на българския вискотехнологичен бизнес. Нека потвърдим пред света, че имаме действителен късмет като страна да се фокусираме и нареждаме в нови за нас аспекти на галактическата промишленост. Искам особено да поздравя целия български екип от инженери, които работиха старателно по всички стадии от реализацията на този план. На добър час! “, се споделя в приветствен адрес от Президента на Република България Румен Радев.

Първият български информационен геостационарен спътник BulgariaSat-1 бе сполучливо изстрелян от SpaceX през вчерашния ден, 23 юни в 22.10 ч. българско време от ракетната площадка 39A (LC-39A) в Космическия център Кенеди на НАСА във Флорида.

Сателитът сполучливо извършва плануваните маневри и разпростра слънчевите си панели по график. Очаква се на следващия ден BulgariaSat-1 да се поеме към финалната си позиция в геостационарната орбита. Той ще бъде ситуиран на българската орбитална позиция 1.9E.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР