И да се съживи икономиката в Северозападна България, вече няма

...
И да се съживи икономиката в Северозападна България, вече няма
Коментари Харесай

Любомир Дацов посочи път как да се съживи Северозапада

И да се съживи стопанската система в Северозападна България, към този момент няма хора, няма работна ръка. Това съобщи финансистът Любомир Дацов в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия по отношение на развиването на най-изостаналия район в Европейски Съюз. По думите му, по-добре страната фактически да влага в ифраструктурата. „ Нека направи един прекрасен път към Видин “, прикани той.

Според него, трябват най-малко още 2-3 нова моста с Румъния и да се създадат районните птъища към тях. „ Не е належащо страната да влага. Може да се създадат публично-частни партньорства “, уточни Дацов.

„ Регион се съживява в с инфраструктура “, съобщи депутатът от Обединени патриоти Александър Сабанов. Той уточни, че е имало проекти за строителството на мост Силистра-Кълъраш, само че той по този начин и не е сбъднат.

По думите му, държавното управление подхваща ограничения за поощряване на стопанската система там. „ Очевидно не са задоволителни “, означи той.

„ В последна сметка освен Северозападна България е зле, а цяла Северна България “, кментира депутатът.

По думите му: „ Решението е следното – индустриална зона във всеки един район би трябвало да има “. Според него е жизненоважно строителството на автомагистрала „ Хемус “ както и още няколко основни пътища.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР