И.д. министър на отбраната на САЩ Марк Еспър каза, че

...
И.д. министър на отбраната на САЩ Марк Еспър каза, че
Коментари Харесай

Съюзници в НАТО не подкрепиха САЩ за противодействие на заплаха от Иран

И.д. министър на защитата на Съединени американски щати Марк Еспър сподели, че не е получил корав ангажимент от съдружниците в НАТО за присъединяване в световни старания за гарантиране на сигурността на интернационалните водни пътища против Иран, съобщи Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Еспър съобщи, че Съединени американски щати ще дават повече детайлности на съдружниците идващия месец за това по какъв начин се усилва иранската опасност и по какъв начин могат да работят дружно за въздържане на по-нататъшна експанзия.

Според върховен американски чиновник съдружниците са показали интерес към апела на Еспър по време на тяхната среща в Брюксел.

Съединени американски щати упрекват Иран за набези в последно време против петролни танкери покрай Персийския залив.

Съюзниците от НАТО не демонстрират предпочитание да се включват във военни старания, които да спомагат за сигурността в района. Европейските страни желаят по-силно да се акцентира на понижаване до най-малко на опцията за война.

Еспър прикани съдружниците от НАТО намерено да порицаят враждебните дейности на Иран и да обмислят присъединяване във към момента разрастващ се проект за повишение на сигурността на стратегическите морски пътища в района, показва Ройтерс.

Той също по този начин изиска помощ, тъй че напрежението с Иран да не докара до военни дейности, а да се търси решение с дипломатически средства.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР