И.д. министър на отбраната на САЩ Марк Еспър е предупредил

...
И.д. министър на отбраната на САЩ Марк Еспър е предупредил
Коментари Харесай

САЩ предупреждават Турция, че заради руските системи С-400 ще има санкции

И.д. министър на защитата на Съединени американски щати Марк Еспър е предизвестил турския си сътрудник Хулуси Акар през днешния ден, че покупката от Анкара на съветски системи С-400, освен ще докара до преустановяване на присъединяване на Турция в програмата за изтребители Ф-35, а ще засегне и турската стопанска система поради налагане на наказания от Съединени американски щати, съобщи Ройтерс, като се базира на почитан американски представител.

Министърът бе доста безапелационен още веднъж, че Турция няма да има по едно и също време С-400 и Ф-35. И в случай че те одобряват С-400, те ще би трябвало да одобряват последствия освен по отношение на програмата за Ф-35, само че и за тяхната икономическа обстановка, съобщи почитан американски представител от региона на защитата, поискал анонимност, след среща сред министрите на защитата на Съединени американски щати и Турция в границите на среща на министрите на защитата от НАТО в Брюксел, съобщи Българска телеграфна агенция.

Турция ще получи системите С-400 през юли, съобщи през днешния ден пред публицисти помощникът на съветския президент Юрий Ушаков, представен от ТАСС.

Той не изключи опцията президентът Владимир Путин да разиска контракта за доставката с турския си сътрудник Реджеп Тайип Ердоган на среща, която ще се състои около форума на Г-20 в Осака на 29 юни.

Доставките на зенитно-ракетни комплекси С-400 за Турция ще стартират през юли, степента на подготвеност за тях е 99 %, уточни през днешния ден пред публицисти генералният шеф на съветската държавна компания " Рособоронекспорт " Александър Михеев, представен от ТАСС. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР