И.д. министър на отбраната на САЩ Кристофър Милър посети днес

...
И.д. министър на отбраната на САЩ Кристофър Милър посети днес
Коментари Харесай

Американският министър на отбраната посети Афганистан

И.д. министър на защитата на Съединени американски щати Кристофър Милър посети през днешния ден Афганистан за договаряния с президента Ашраф Гани по отношение на продължаването на американската военна поддръжка за афганистанските сили, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Посещението не беше авансово оповестено по съображения за сигурност. Милър се срещна с Гани в миг, когато Съединени американски щати възнамеряват да изтеглят част от войските си от Афганистан и не престават да посредничат в мирни договаряния сред афганистанското държавно управление и талибаните.

Министърът на защитата също по този начин се срещна с военачалник Скот Милър, който командва силите на НАТО и Съединени американски щати в Афганистан, за разискване на цялостната обстановка със сигурността, равнището на принуждение от страна на талибаните и продължаващото понижаване на американското военно наличие, съобщи Пентагонът.

През февруари държавното управление на американския президент Доналд Тръмп и талибаните подписаха съглашение, предвиждащо Съединени американски щати изцяло да изтеглят войските си от Афганистан до май следващата година, стига да се съблюдават изискванията на договорката, измежду които е понижаване на нападенията против афганистанските държавни сили.

Мирните договаряния в допълнение се усложняват от повишаването на насилието в Афганистан през последните седмици.

Очаква се числеността на американските сили в Афганистан да бъде понижена от 4500 на 2500 през януари, малко преди встъпването в служба на новоизбрания президент на Съединени американски щати Джо Байдън.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР