И.д. генералният директор на БНТ Емил Кошлуков представи пред СЕМ

...
И.д. генералният директор на БНТ Емил Кошлуков представи пред СЕМ
Коментари Харесай

Емил Кошлуков: Бих спрял `Стани богат` и социологията в `Референдум`

И.д. генералният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков показа пред Съвет за електронни медии концепцията си за развиването на малкия екран в състезанието за нов началник на медията.
 Сашо Диков: Ако стана началник на Българска национална телевизия - завършек на слугинажа, ще се задават най-неудобните въпроси  Кандидатът за общоприет шеф на Българска национална телевизия Явор Симов показа концепцията си пред Съвет за електронни медии  Никола Тодоров от състезанието за Българска национална телевизия: Ще затворя малкия екран от вътрешната страна против източване от външни продукции  Започнаха чуванията на претендентите за Българска национална телевизия - Сашо Йовков сложи акцент върху финансите
По горещата тематика с финансовото състояние на БНТ той разяснява, че е спрял някои от договорите, през които изтичат пари, и би траял с такива дейности и отсега нататък, в случай че бъде определен. Той даде и два съответни образеца с излъчвания, които другояче били качествени и рейтингови, само че прекомерно скъпи за Българска национална телевизия. Едното е " Стани богат ", което съгласно него по финансови съображения би трябвало да слезе от ефир. В публицистичното предаване " Референдум " пък трябвало да се спре договорът със социологическата организация " Алфа рисърч ", още веднъж за икономии. Договорът за социология е за сума, която е четири пъти повече от хонорарите на всички хора, заети с предаването, сподели още претендентът. " Не, не мога да продължа този контракт. Същият случай е и " Стани богат " - прекомерно скъпо е за нас. Няма да мога да виждам сътрудниците в очите, другояче октомври би трябвало да им спра заплатите, с цел да спрем недостига ", разяснява Емил Кошлуков.

В началото на презентацията си той акцентира на конкурентната и софтуерна среда, в която Българска национална телевизия работи. Затова съгласно него една от наложителните направления на развиване би трябвало да е за гледане в онлайн платформи и през мобилни устройства.

В концепцията си той обрисува пакет от ограничения в четири сфери, които да реформират малкия екран - законодателни, финансови, управнически и софтуерни. Според него на Българска национална телевизия ѝ би трябвало нова организация на ръководството, засилено филмопроизводство, нова програмна идея, ясни правила за кариерно израстване.

По отношение на модела на финансиране, съгласно него би трябвало да се избере един от три разновидността - дали Българска национална телевизия да мине напълно на държавна прехрана без да излъчва реклами; да ускори продажбите на рекламно време, в това число посредством аутсорсване на активността към рекламни агенции; или най-сетне да се пусне фондът за общественото ѝ финансиране, само че откакто престижът на малкия екран стане задоволително добър, с цел да имат феновете доверие в прозрачността на разноските.

Запитан за нашумелия отчет за финансовата рецесия в малкия екран, Кошлуков отговори: 

" Много ми е неприятно да приказвам по тази тематика. Критиката по мой адрес мога да я подмина. Като православен знам, че на различен му е обещано правото да съди живи и мъртви. Но бяха отправени клюки към наши колежки с добра известност, качества и достонйства. Позволиха си да ги набедят в осъществяване на закононарушение. Или отиват в прокуратурата и споделят, че има закононарушение, или да престанат да приказват по този начин за сътрудниците ", сподели претендентът. Той изброи и имената им - това са основният счетоводител и още две ръководителки на звена, виновни за бюджета и финансите в Българска национална телевизия.

БНТ3 да го приключим, в случай че не може да съществува в този си тип, тъй като спортните права нарастват доста и са разкош, което Българска национална телевизия не може да си разреши, разяснява още Кошлуков.

Попитан за ограничението на публицистиката и усилване на т.нар инфотейнмънт наличие в програмата на Българска национална телевизия в интервала, в който той е програмен шеф и и.д. общоприет шеф, Кошлуков отговори:

" Може би, би трябвало да видя данните, не съм осведомен в този доклад. Ще приказвам с Юлияна Пръмова незабавно, с цел да видя за какво в има такива проблеми, ще го ревизира на секундата. (...) Вие непрестанно желаете да давам оценка на господин Каменаров, Вие не познавате ли структурата? "

Днес Съвет за електронни медии ще изслуша и последния шести претендент в състезанието - журналистът Стоил Рошкев. Гласуването в съвета е на следващия ден - тогава ще стане ясно името на новия общоприет шеф на Българска национална телевизия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР