I.CLTK Prague Open, четвъртфиналДимитър Кузманов – Максимилиан Мартерер 6-1, 6-0Димитър

...
I.CLTK Prague Open, четвъртфиналДимитър Кузманов – Максимилиан Мартерер 6-1, 6-0Димитър
Коментари Харесай

Кузманов смаза бивш топ 50 играч и е на полуфинал в Прага


I.CLTK Prague Open, четвъртфинал
Димитър Кузманов – Максимилиан Мартерер 6-1, 6-0


Димитър Кузманов записа трети следващ впечатляващ триумф на Чалънджъра в Прага. В мач от четвъртфиналите ракета №2 на България победи с 6-1, 6-0 Максимилиан Мартерер.

Германецът е №209 в ранглистата, през 2018-а бе достигнал до №45 като може да се похвали и с един полуфинал на АТР 250 шампионата в Мюнхен на клей през 2018-а. Това обаче по никакъв метод не му оказа помощ в мача против Кузманов. Българинът надигра противника си по всички съставни елементи, изигра дуел на доста високо равнище и изцяло справедливо стигна до безапелационния триумф.

Единственият брейкбол, до който Мартерер стигна в целия мач, беше в последния гейм от дуела, само че той бе бързо обезвреден от началния удар на противника му. В целия дуел сервисът на Кузманов работеше чудесно, с висок % на вкаран първи сервис и положителни стандарти на успеваемост на първи и втори начален удар.

В същото време мощният сервис не оказа помощ изключително на германеца, който приключи с под 50% извоювани точки на него. Така закономерно се стигна до 9 шанса за пробив, от които Кузманов осъществя 5.

Преди това през седмицата пловдивчанинът победи някогашния №49 Иля Марченко и намиращия се във превъзходна форма португалец Нуно Боргеш като по този начин и не е изгубил сет.

Наградата за него е втори полуфинал през сезона след този в Бенгалуру, Индия. Трите победи му носят и 30 точки за международната класация. Това му подсигурява завръщане в топ 200 до към 194-о място.

В опит да доближи до общо четвърти край на това равнище Кузманов ще срещне италианец – Федерико Гайо (№183) или Лоренцо Джустино (№223).
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР