>И четиримата бяха признати за виновни от състав на Варненския

...
>И четиримата бяха признати за виновни от състав на Варненския
Коментари Харесай

Осъдиха четирима за укрити данъци за близо 650 000 лева

>
И четиримата бяха приети за отговорни от състав на Варненския областен съд по предявеното обвиняване по член 255, алинея 3, по отношение на алинея 1, т. 2, 6 и 7 от Наказателен кодекс. Тодор Т. получи наказване отнемане от независимост 1 година и 6 месеца при непоколебим режим. 
Райчо Ил. ще изтърпи наказване 2 години и 6 месеца дейно при непоколебим режим, а Албена и Цветомир бяха наказани на 1 години и 6 месеца с 4-годишен изпитателен период. 
Подсъдимият Райчо Ил. има зад тила си 11 присъди, в това число за данъчни закононарушения и даже за трафик на хора през граница. Единственият от подсъдимите, който е с висше обучение, е шуменецът Цветомир М. Останалите са с главно обучение, а Албена Р. от Девня е ходила на учебно заведение до 6-и клас.
Подсъдимият Тодор Т. като притежател и шеф на " Бик ремонт строй " ЕООД, а останалите трима негови съучастници, които работили като пълномощници на сдружението, посредством неистинен документи съумели да избегнат установяването и заплащането на данъчни отговорности в изключително огромни размери. Сумата на неследващия се данъчен заем за " Бик ремонт строй " ЕООД е в размер на 642 786 лв.. Периодът, в който четиримата подсъдими работили за персонално облагодетелстване за сметка на държавния бюджет, е от септември 2008 до 15 март 2010 год.

Присъдата на Варненския областен съд предстои на обжалване и митинг пред Апелативния съд във Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР