И БСП поиска оставката на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев

...
И БСП поиска оставката на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев
Коментари Харесай

И БСП поиска оставката на Демерджиев, депутатите влязоха в спор чия е отговорността за убития полицай

И Българска социалистическа партия изиска оставката на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев поради убийството на младши контрольор Петър Бакърджиев на границата с Турция. Аргументът на социалистите е, че е редно вътрешният да поеме отговорност.

Заради случилото се, през вчерашния ден оставката на Иван Демерджиев поиската и от ГЕРБ като през днешния ден от партията приканиха и за оставката на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

Парламентът ще изслуша служебния вицепремиер и вътрешен министър Иван Демерджиев поради убийството на граничния служител на реда Петър Бъчваров. Предложението пристигна от " Българска социалистическа партия за България ".

Въпросът чия е отговорността за случилото се на границата прерастна в спор сред депутатите от другите политически сили.

Подробности вижте във включването на Иво Никодимов.

Ето и част от позициите на народните представители:

Даниел Митов, зам.-председател на Политическа партия " ГЕРБ ": " Голям проблем стартира да става защитата по границата и в последна сметка, не можем да създадем нищо друго, с изключение на да желаяме оставката на служебния вътрешен министър и на основния секретар на Министерство на вътрешните работи ".

Атанас Атансов, ПГ на " Демократична България ": " Според мен е пресилено това. Разбира се, Министерство на вътрешните работи има съществени проблеми - те са структурни, огранизационни, само че те са резулатат на дългогодишно струпване тъкмо от ръководството на ГЕРБ ".

Даниел Митов, зам.-председател на Политическа партия " ГЕРБ ": " Допреди година и половина за сходни произшествия изобщо не можеше да става и въпрос ".

Мустафа Карадайъ, ръководител на ПГ на Движение за права и свободи: Един длъжностен кабинет е непрекъснато в оставка от указа на президента за назначението, до момента в който си тръгнат, те все са си в оствка. Така че националните предствители, които приканват за оставки на служебни министри, по-скоро концепцията ми е ние да ги призовем да сформират постоянен кабинет ".

Костадин Костадинов, ръководител на Политическа партия " Възраждане ": " Не, не желаеме оствката на министър на вътрешните работи. Искаме следствие на хората, които построиха този плет по границата, тъй като някой би трябвало да даде отговор на въпроса - тези стотици милиони, които бяха изхарчени, за какво нямат резултат ".

Кирил Петков, съпредседател на Политическа партия " Продължаваме промяната ": " Ние би трябвало да решаваме същинските въпроси, а не да се опитваме да фокусираме върху един човек, който е там единствено от няколко месеца. Трябва да се види по какъв начин може да се укрепи оградата и още по-важно - по какъв начин може хората, които охраняват, да са повече!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР