И бизнесът, и синдикатите изразиха във вторник недоволство от начина,

...
И бизнесът, и синдикатите изразиха във вторник недоволство от начина,
Коментари Харесай

Бизнесът иска 80% компенсации за заплати и съкращения на чиновници

И бизнесът, и синдикатите показаха във вторник неодобрение от метода, по който държавното управление счита да разпише даването на обезщетенията от 60 % от заплатата, на която са обезпечавани служащите в засегнатите браншове от въведените органичителни ограничения поради ковид. Според тях тази помощ е извънредно незадоволителна и няма да помогне с нищо на застрашените от рецесията компании, а те ще бъдат принудени да извършат всеобщи съкращениа

Според Българската стопанска камара (БСК) държавното управление е заложило утежняващи достъпа да помощта условия и те би трябвало да се трансформират.

Българската търговско-промишлена палата (БТПП) счита, че страната би трябвало да поеме 80 % от заплатите на непокътнатия личен състав, да редуцира периодите, в които се разплаща с предприятията, и самата тя да реорганизира администрацията си, защото рецесията е разкрила онлайн благоприятни условия, за които не са нужни толкоз доста служители.

От КНСБ пресметнаха, че от плануванаъа финансова помощ ще могат да се възползват една 100 хиляди служащи, което е извънредно незадоволително.

Почти половината компании работят обикновено, 12% са спрели работа
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР