И бившият главен прокурор и настоящ председател на КПКОНПИ Сотир

...
И бившият главен прокурор и настоящ председател на КПКОНПИ Сотир
Коментари Харесай

Цацаров подкрепя апела на 11 членове на ВСС за оставка на Лозан Панов

И някогашният основен прокурор и сегашен ръководител на КПКОНПИ Сотир Цацаров поддържа апела на 11 членове на предния състав на Висш съдебен съвет за оставка на шефа на Върховен касационен съд Лозан Панов.

Днес стана ясно, че част от магистратите - към този момент някогашни членове на Висш съдебен съвет, които са взели участие в избора на Лозан Панов, отдръпват поддръжката си за него.

Цацаров разяснява тематиката в отговор на журналистически въпроси преди старта на съвещанието на парламентарната комисия, наблюдаваща работата на КПКОНПИ. " В този избор съм взел участие и аз. Към този миг не съм магистрат, за писмото на сътрудниците разбрах от медиите. Не съм в правото си сега да показвам каквито и да е писмени мнения пред Висш съдебен съвет.

Но в случай че би трябвало да го кажа по различен метод - да, поддържам всичко това, което те са написали ", уточни Цацаров. На въпрос за желае на ръководената от него комисия за запориране на имущество за 500 000 лв. на разградския обвиняем необут Иво Прокопиев и на имущество на Стоян Александров, шефът на КПКОНПИ разяснява:

" За Стоян Александров и Прокопиев са получени постановления за покачване на обвиняване, осъществени са съответните инспекции и е открито имущество, което ние считаме, че е нелегално добито предвид на това от съда се претендира отнемането му. По отношение на Александров имуществото е на доста висока стйност. Там става въпрос за противозаконна банкова активност с извънредно огромни размери и надлежно имущество, което може би е добито като поръчителство вследствие на това, което по никакъв начин не е малко, то е над 10 млн.лв ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР