И белгийският Брюж усети, че красотата вече му пречи и

...
И белгийският Брюж усети, че красотата вече му пречи и
Коментари Харесай

Брюж спира да се рекламира

И белгийският Брюж усети, че хубостта към този момент му пречи и стопира да се популяризира като туристическа дестинация. Градският съвет реши да свие рекламната акция, провеждана в огромните белгийски градове, с която до момента привличаше еднодневни задгранични туристи, оповестява The Brussels Times. Причина е оценката, че сегашният им брой се отразява зле на града.

И в този момент броят на туристите е повече от задоволителен, още повече, че в болшинството си те са еднодневни, разясняват локалните управляващи. Градът замязя на Дисниленд, възмущава се кметът.

Всяка година към 9 млн. души посещават историческия център на Брюж, до момента в който локалните поданици са е едвам 20 хиляди души.

Ще се подпише съглашение и с управлението на круизния терминал, тъй че да не позволява повече от 2 круизни кораба дневно вместо 4 и даже 5 в този момент. Големите кораби също стоварват по едно и също време по няколко хиляди туристи, които не остават в града повече от три часа. Организаторите на круизните пътувания пък ще би трябвало да трансформират стратегиите си, тъй че визитата на града да не се пада в почивен ден.

Преди Брюж проблемите на свръхтуризма усетиха на гърба си Венеция, Барселона, Дубровник, които са много по смели в опита си да понижат притока туристи - постановат санкции за непочтено държание, вкарват такса за достъп, не разрешават откриването на нови магазини и заведения за хранене в историческите центрове.

Растящото богатство и поевтиняващите благоприятни условия за пътувания до всички краища на света трансформират сходни места в негативни образци, а най-предпочитаните туристически дестинации непроменяемо стават жертва на личния си триумф. Огромният приток на туристи на собствен ред утежнява с времето смъква равнището и на самите туристически услуги.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР