И аз, и моите колеги сме готови във всеки един

...
И аз, и моите колеги сме готови във всеки един
Коментари Харесай

Крум Зарков: Радев - руски агент? Служебното правителство направи много за евроатлантизма

И аз, и моите сътрудници сме подготвени във всеки един миг да отстъпим на постоянно държавно управление. Президентът не връчи мандата с принуда поради това, че не желае да има постоянно държавно управление, а поради нещата, които се чуха дни преди този момент. Това сподели в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия служебният министър на правораздаването Крум Зарков  Крум Зарков Крум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „ Алфонс дьо.

Той дефинира проектокабинета " Денков – Габриел " с думите: " Трудна коалиция, която се очакваше. Има два метода да се легитимира – единият е с обща цел, другият е да очертаеш имагинерен зложелател – нещо, което сме виждали. Ако се тръгне по втория път, съгласно мен това няма да докара до нищо положително. Ако се тръгне по първия, може да има триумф ".

Президентът надали не е съветски сътрудник, саботирал държавно управление – това са неща, които не са правилни. Служебното държавно управление направи за евроатлантическата ориентировка на страната толкоз, колкото малко държавни управления са създали, съобщи Зарков.

Във връзка с приемането на механизъм за надзор на основния прокурор правосъдният министър уточни: " Аз съм доста задоволен от обстоятелството, че България най-накрая откри сили, с цел да може да смъкна това задължение, да отпуши този въпрос и да се придвижи към идващите. Защото има доста въпроси ".

Днес видяхме и другият метод, разяснява Крум Зарков  Крум Зарков Крум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „ Алфонс дьо във връзка днешното решение на Народното събрание Националната следствена работа да бъде извадена от прокуратурата и да стане самостоятелен орган. Така закон не се прави. След като законопроеклтът на беше отвхърлен на първоч четене, а през днешния ден беше признат, това ме кара да мисля, че има конюнктурни цели, а точно свързани с борбата по върховете на прокуратурата. Така, както беше изработен законът, надали ще извърши задачите на своите вносители. Очевидно е, че имаме конфликт сред основния прокурор и неговия заместител – шефа на Следствието. Очевидно е, че това е направено в интерес на шефа на Следствието, означи той.

Пред промените има два пътя – да останат единствено на хартия, случвало се е. Другият път е да се работи по този начин, както беше признат механизмът за надзор над основния прокурор. Има един въпрос, който може да бъде организиран на конституционно нво – за състав, избор и квоти на Висшия правосъден съвет. Но Конституцията не трябва да бъде употребена за оправдание на несвършване на други работи, за заслон. Конституционните промени би трябвало да имат ясни цели, съобщи Зарков.

В коментар за свадите по върховете на прокуратурата той сподели: " Това, което виждам, е това, което знаем от доста дълго време. За да се излезе от тази обстановка, би трябвало да се следват процедурите на правото такова, каквото съществува. Най-страшното нещо, което може да се случи в този момент, е нищо да не се случи – да чуем още няколко записа, да разберем за още няколко престрелки, един да се окопае в Следствието, да има огромни дскусии в Народното събрание и в последна сметка по-късно да си продължим постарому ".

В отговор на въпрос той сподели, че е изцяло допустимо основният прокурор да бъде отхвърлен от поста.

Този състав на Висш съдебен съвет тряба да стъпи на краката си, да вземе решение и да го изясни. И това би трябвало да стане както по процедури Този път няма място за скатаване. Всеки би трябвало д апоеме отговорността си. По-добре непосилен край, отколото тъга до безкрайност. Време е да сложим завършек на тези процедури и да напълним със наличие това, което се назовава правова страна. Трябва да занем, че да има даже един над закона, значи законът не е над никого, сподели още служебният министър на правораздаването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР