И Aston Martin се присъединява към групата автопрпоизводители на луксозни SUV модели.

...
И Aston Martin се присъединява към групата
автопрпоизводители на луксозни SUV
модели.
Коментари Харесай

Aston Martin със SUV в края на 2019-а

И Aston Martin се причислява към групата автопрпоизводители на първокласни SUV модели. Английската марка разгласи че ще предложи на пазара напълно нов модел към края на идната 2019-а година. От компанията още не са оповестили име за модела си, само че към този момент използва обозначението DBX, носено от концептуален неин SUV от 2015-а година. От компанията вече регистрираха и името Varekai, което също може да се употребява евевнтуално за новия луксозен SUV модел. Това име си кореспондира с останалите имена, започващи с буквата V, като изключение прави единствено DB-серията й.

Новата машина ще се създава в изцяло нов индустриален комплекс в Сейнт Алтан, Уелс, в който с изключение на SUV-моделът ще се правят още бъдещите електроколи на производителя, в това число и моделът Rapide-E.

Вече е известно че в новия SUV ще се използва дпециално разработена платформа за модели с нараснал луфт. Тя е развита с оглед особено внимание върху технологията за окачване, съответстваща на по-високата маса и габарити на автомобил вид SUV. Шеф-нижинерът Мат Бекър към този момент показа че новият модел ще има система за предотвратяване на катурване в движение и дейни въздушни амортисьори с тройна камера, без да дава повее подробности за новата платформа.

Първоначално от Aston Martin замисляха луксозният им SUV да е с напълно електрическо задвижване, само че в този момент нещата са изменени. Това удостовери шефът на компанията Анди Палмър, което прави доста по-вероятен разновидността с хибридно задвижване. По всяка вареоятност няма да става дума и за зареждаем хибрид /plug-in/, а за леко електрифициран силов елемент, като стъпка към изцяло електрически задвижвания.

Заводът в Сейнт Алтан ще проработи в началото на идната година с производството на прототипни машини, като работната му мощ ще бъде постепенно увеличена от 100 на 700 индивида с пълното потегляне на серийното производство на SUV модела в края на следващата и началото на 2020-а година.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР