И арестът на бившия министър на финансите Владислав Горанов е

...
И арестът на бившия министър на финансите Владислав Горанов е
Коментари Харесай

И арестът на Владислав Горанов бе обявен за незаконен

И карцерът на някогашния министър на финансите Владислав Горанов е бил противозаконен. Това гласи решение на Софийския администратиен съд от 29 декември.

" Съдът оставя в действие решение № 1920 от 30.05.2022 година, постановено по анд № 3733/2022 година по разказа на Софийския областен съд, НО, 12 състав, с което е анулирана заповед за задържане на разположение рег. № 3286зз-5/17.03.2022 година, издадена от К. М. – шпионин при Главна дирекция „ Национална полиция “, написа в решението, което е дефинитивно.

Решението на процедура удостоверява доводите на предходни инстанции, че в заповедта за задържане " не са посочени осъществилите се обстоятелства ", които да потвърждават, че Горанов е направил закононарушение. Припомня се, че карцерът на Горанов е бил на съображение член от Наказателния кодекс, който е за изнудване, само че в същото време Министерство на вътрешните работи не е разполагало " с данни, от които може да се направи съмнение за осъществено закононарушение ".

Владислав Горанов бе задържан на 7 март, също както водача на ГЕРБ и някогашен министър-председател Бойко Борисов и пиара на партията Севделина Арнаудова. Домовете на тримата бяха обискирани, а самите те бяха отведени в 7-о районно по следствие на Националната полиция, че са изнудвали намиращия се в Дубай някогашен хазартен необут Васил Божков.

Тримата бяха държани 24 часа в ареста и в последна сметка не им бе повдигнато никакво обвиняване, откакто прокуратурата реши, че няма доказателства за покачване на обвинявания.

Впоследствие Борисов и Арнаудова апелираха пред съда заповедите за задържането си. В края на август съдът дефинитивно разгласи ареста на Борисов за противозаконен, а на ноември съдът взе същото решение и за ареста на Арнаудова. Делото на Горанов против ареста бе последното от тази поредност. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР