I am in disbelief right now… This is Long Island,

...
I am in disbelief right now… This is Long Island,
Коментари Харесай

Мощта на урагана „Ирма“ изсмука водата от крайбрежието на Бахамите


I am in disbelief right now… This is Long Island, Bahamas and the ocean water is missing!!! That's as far as they see #HurricaneIrma wtf pic.twitter.com/AhPAonjO6s

— #ForeverFlourish (@Kaydi_K) September 9, 2017

Мощта на ураганаа „ Ирма ” е толкоз огромна, че безусловно изсмука водата от крайбрежието на Бахамите. В обществените мрежи бяха оповестени фотоси и видеоклипове, на които се вижда оголеното океанско дъно.

Изключително редкият естествен феномен се следи единствено при доста мощни стихии или при земетресения на морското дъно, когато са предвестител за наближаващо цунами.

Ниското атмосферно налягане в окото на бурята, което провокира „ засмукващ ” резултат. Това кара водата да се отдръпва от плажовете и да се насочва към центъра на стихията. Веднъж стигнала до окото на бурята, водната маса се засмуква нагоре като във фуния, изясняват учени. Американски метеоролози предизвестиха, че отдръпването на водата може да продължи часове наред, само че все пак локалните хора би трябвало да внимават, тъй като океанът ще се завърне доста бързо и с доста по-голяма дълбочина от преди.

Sea gone dry
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР