И ако преди този проблем е касаел главно възрастното население,

...
И ако преди този проблем е касаел главно възрастното население,
Коментари Харесай

Имате Болки В Петата Сутрин: Не Пренебрегвайте, Много Е Сериозно!

И в случай че преди този проблем е касаел основно възрастното население, през последните години, този признак е подмладял. Това се дължи на калциевия метаболизъм, заради което костите и ставите са наранени даже и при младежи.

Причини за болки в петата:

Причините могат да бъдат доста. В петата има голям брой нервни окончания, капиляри. И по този метод натоварването върху нея е задоволително високо по време на естественото вървене.

Защо имаме неприятни болки в петата заран?

Кое може да навреди на петата:

-заболяване на костта на петата,
-артрит взаимни,
-скъсване на сухожилие,
-бурсит.
Ако се появи болежка в предната част на костта на петата, лекарят може да ви диагностицира с плантарна фасциит. Но повода може да е напълно безобидна – неуместни обувки.

Кой е с най-голям риск да имаболки в петата:

-пълни хора и такива със податливост

към затлъстяване,
-спортисти
-хора с проблеми в гърба,
-хора с диагноза плоско ходило

Защо е появява болката заран след сън?

Сутрешната болежка в петата може да ви изненада, в случай че сте прекалили предния ден с ходенето, танците или бягането. Например, след дълъг въздържан метод на живот внезапно вършиме яка подготовка.

Друга обстановка – да вземем за пример, закупили сте си нови обувки, а на сутринта – болки в петите. Това е проблем за всяка жена, която си купува неуместни високи обувки.

В същото време, не всичко са толкоз розово.

Понякога денем болката може да се разсее и внезапно да се усили. Това положение е особено за хора, които страдат от плоски стъпала.

Обикновено се появява, тъй като на петата се натрупва сол. Постепенно тя се трансформира в костен тумор. Това е като „ шпорите “ – оказва напън върху меката тъкан.

При фасциит болката не идва единствено след сън и отмора.

Понякога болки в петата се появяват и в положение на покой. Обикновено това се предхожда от механични повреди. Например прилепяне на нерв. Тогава имате потребност от добър експерт.

Ако има чувство като за гвоздей в петата, то това може да бъде затруднение от редовно заболяване на съединителната тъкан:

-синдром на Райтер,
-анкилозиращ спондилит,
-системен лупус еритематозус.
В тези случаи, болката може да бъде обвързвана с оток в региона тъкмо под глезена.

Лечение – какво се прави?

Този проблем изисква професионални съвещания. Направете една среща с ортопед, ревматолог.
Прави се рентгенова фотография, кръвни проби и по този начин нататък.
Лечението може да бъде консервативно, не забравяйте да обърнете внимание на обувките, които носите. Може да се наложи да вършиме специфични извършения за краката.

Най-добрата рекомендация от нас е – в случай че мощно ви боли петата – посетете доктор. Лечението е характерно и самостоятелно!/zdrave.ws
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР