Хюстън Рокетс спечели мач №5 срещу Голдън Стейт Уориърс с

...
Хюстън Рокетс спечели мач №5 срещу Голдън Стейт Уориърс с
Коментари Харесай

Хюстън отново удари Голдън Стейт и е на победа от финала

Хюстън Рокетс завоюва мач №5 против Голдън Стейт Уориърс с 98:94 и по този метод се приближи единствено на победа от класиране за огромния край в НБА, правейки общия резултат 3:2 гейма.

Още от началото на дуела Хюстън стартира мощно, възползвайки се оптимално от неналичието на Андре Игуодала, който още веднъж бе заместен от Кевон Лууни. Стеф Къри близо 8 минути не успяваше да стигне до пукотевица, а единствено положителната игра на Кевин Дюрант с 11 точки в първата четвърт, както и слабата пукотевица на домакините от тройката, доведоха до задатък от единствено 6 точки за Рокетс след първата част - 23:17.

Във втората процентът на стрелбата и за двата тима бе невисок като проблемите от тройката за Хюстън продължиха. В същото време в края на полувремето Къри и Клей Томпсън се разиграха и по този начин се стигна до равнене 45:45, откакто Хюстън по този начин и не осъществя в последните 3:17 минути.

Крис Пол изигра едва полувреме, само че от началото на третата част откри своя темп и поведе Хюстън. Джеймс Хардън продължи с пропуските от далечно разстояние, а с шестте точки на Дюрант в края на четвъртината Голдън Стейт даже поведе - 72:71.

В заключителната част първите минути още веднъж принадлежаха на Пол, само че водачеството продължаваше да се трансформира непрекъснато. 1:40 минути преди края Дреймънд Грийн понижи пасива на Уориърс на една точка. Ерик Гордън вкара от тройката, само че Грийн направи същото, а Къри и Куук не вкараха. Така 10 секунди преди края резултатът бе 95:94 за Голдън Стейт. Куук не вкара от тройката, само че пък Тревор Ариза добави за 2 и изведе Хюстън напред.

Гостите взеха спиране, само че след него Грийн провали акцията на своя тим, а Гордън реши всичко, реализирайки двете осъществявания от наказателната линия.

Джеймс Хардън приключи с рекордна отрицателна статистика - 0/11 от тройката, само че въпреки всичко осъществя 19 точки, Гордън пък бе най-резултатен с 24. За Голдън Стейт четирима осъществиха над 10 - Дюрант с 29, Къри с 22, само че единствено 2/8 от зоната за три точки, Томпсън с 23 и Грийн с 12.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР