"Хюстън рокетс" постигна разгромна победа със 127:105 срещу шампиона "Голдън

...
"Хюстън рокетс" постигна разгромна победа със 127:105 срещу шампиона "Голдън
Коментари Харесай

"Хюстън" изравни "Голдън стейт" с впечатляваща победа

"Хюстън рокетс " реализира разгромна победа със 127:105 против първенеца "Голдън стейт уориърс " и изравни резултата след първите два мача от финала в Западната конференция на НБА. "Ракетите " преглътнаха разочарованието от предходния дуел и демонстрираха за какво бяха най-хубавият тим през постоянния сезон.

За разлика от мач №1, в който Джеймс Хардън вкара 42 точки и направи повече дрибъли от Кевин Дюрант, Стеф Къри и Клей Томпсън взети дружно, този път тексаският отбор заложи на доста по-голям баланс в офанзива и това даде резултат.

Петима играчи на "Хюстън " приключиха с двуцифрен точков актив. Хардън имаше много проблеми със стрелбата и пропусна 12 от 15-те си опита от тройката, само че съумя да запише дабъл-дабъл от 27 точки и 10 битки. Другият водач в отбора - Крис Пол, също изпитваше компликации в офанзива. Той вкара една тройка от пет опита и пропусна осем от 14-те си стрелби от игра, като приключи с 16 точки, шест асистенции, четири битки и три откраднати топки.

Основният авариен гард на "ракетите " - Ерик Гордън, и крилата Пи Джей Тъкър и Тревор Ариза бяха огромните звезди на вечерта. Гордън вкара шест тройки от девет опита и приключи с 27 точки. Тъкър беше прецизен при пет от шестте си стрелби от далечно разстояние и добави 22 точки, седем битки, четири асистенции. Ариза се отличи с 19 точки, шест асистенции, четири битки и две откраднати топки.

"Ако играем по този метод, можем да победим всеки тим на всички места, когато и да е ", съобщи старши треньорът на "Хюстън " Майк Д`Антъни.



"Хюстън " завоюва всяка една от обособените четвърти, а в един миг разликата доближи цели 29 точки. Играчите на "Голдън стейт " бяха равностойни в първите 12 минути, в които имаше шест смени на водачеството и пет равенства. Във втората четвърт обаче домакините натрупаха двуцифрен задатък, а след почивката разликата нито един път не падна под 10 точки.

Кевин Дюрант вкара 38 точки за "Голдън стейт ". Стеф Къри и Клей Томпсън обаче комбинираха единствено 24. "Хюстън " беше наясно, че мъчно ще спре Дюрант, и концентрира напъните си върху това да ограничи оптимално градовете на противника.

Това даде резултат и Къри и Томпсън пропуснаха 20 от 30-те си стрелби от игра. Къри вкара 16 точки, само че беше прецизен единствено при един от осемте си опита от тройката. Нито един от останалите играчи на първенците не вкара повече от осем точки.

"Те желаеха обезверено успеха и го демонстрираха. Ние не - и се видя ", сподели старши треньорът на "воините " Стив Кър. Неговият тим загуби втори мач от плейофна серия за пръв път от 2015 година

Третият мач сред "Голдън стейт " и "Хюстън " е в Оукланд в понеделник oт 3.00 ч. българско време. Във финала в Източната конференция "Бостън селтикс " води с 2:0 победи против "Кливланд кавалиърс " преди третия дуел, който е в неделя от 3.30 ч.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР