Лидерът на най-големия окръг в Тексас си взема отпуск от работа за лечение на клинична депресия

...
ХЮСТЪН (АП) — съдия от окръг Харис Лина Идалго, демократ,
Коментари Харесай

ХЮСТЪН (АП) — съдия от окръг Харис Лина Идалго, демократ, която е изградила нарастващ национален профил като лидер на най-големия окръг в Тексас, обяви в понеделник, че си взема временен отпуск за лечение на клинична депресия.

В изявление, адресирано до близо 5 милиона жители на окръга и публикувано в социалните медии, Идалго каза, че се е регистрирала в съоръжение отвън Тексас в края на юли за стационарно лечение. Тя каза, че се е справяла с депресията „от известно време“ и че е била недиагностицирана до миналия месец.

„Опитът ми беше труден, но го приемам като възможност да бъда открита за моите собствената си борба, моите собствени предизвикателства и да насърча другите, които се нуждаят от помощ, да потърсят лечение“, написа Идалго. 32-годишната Идалго каза, че се надява, че ще може да възобнови нормалния си график до началото на септември.

През февруари сенатор Джон Фетерман от Пенсилвания се регистрира в болница, за да получи стационарно лечение за клинична депресия. Той напусна Националния военен медицински център "Уотър Рийд" след шест седмици.

Идалго беше на 27 години и никога досега не е заемала избрана длъжност, когато направи зашеметяващо разочарование през 2018 г., за да спечели най-високия пост в една от най-големите в страната окръзи. Колумбийски имигрант, дошъл в САЩ през 2005 г., Идалго управлява като прогресивен окръг, който беше контролиран от републиканците само преди десетилетие, и се смята за многообещаваща фигура в партията.

В Тексас титлата „окръжен съдия“ е погрешно название. Те не са съдии в съдебните зали, а по-скоро председателстващи длъжностни лица в своите окръзи, които имат голяма дума в разходите и отговарят за местната реакция при извънредни ситуации.

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР