Хюриет“ публикува критичен анализ за отиграването на коронавируса от Европейския

...
Хюриет“ публикува критичен анализ за отиграването на коронавируса от Европейския
Коментари Харесай

Анализ: Уби ли малкият вирус от Ухан големите надежди на ЕС за единство?

„ Хюриет “ разгласява сериозен разбор за отиграването на ковид от Европейския съюз и многото въпросителни пред общата опасност. Ето по какъв начин гласи текстът, в превод на БГНЕС.
" Това, което през днешния ден назоваваме Европейски съюз, беше визионерско и предизвикателно начинание, построено върху бедствието, подбудено от двете международни войни. Първата и най-важна цел на тази нова и невиждана самодейност беше да се сътвори общо по-добро бъдеще, като европейските народи станат взаимозависими и ангажирани в взаимност от вида „ един за всички, всички за един “. Обединени, те биха могли да се изправят против всички провокации. По този метод Европейски Съюз още от основаването си се оправя с всички провокации и екзистенциални проблеми и излиза от всеки от тях, консолидирайки се.
Политическите правила, полезности, както и икономическите и финансовите стандарти, регулациите, прокарани през десетилетията, спомогнаха за основаването на самобитен клуб на демокрациите, премахнал сред държавите-членки митническите, граничните инспекции и сходни „ суверенни ” ограничавания. Тези развития предоставиха на страните от Европейски Съюз (както и на страните от Европейската икономическа зона) независимост на придвижване на артикули, труд и пари, създавайки избран тип конфедеративна конюнктура.
Създаденият партньорски дух претърпя доста проби. Възходът на националистическите настроения попречва напредъка вътре в клуба, а икономическите и политическите провокации стопираха в избран миг и разширението му. Беше ли Брекзит повратната точка? Вероятно да, тъй като за пръв Европейски Съюз претърпя унизително оттегляне. За тези, които желаят да видят задълбочаване на евроинтеграцията посредством промяна в Съединени европейски щати или някаква официална конфедерация или даже федерация, захласнатите от суверенитета британци, които напущат клуба, евентуално са положително предвещание. От Европейски Съюз по-късно се очакваше да работи за подсилване на своя „ дух на партньорство “ и, несъмнено, да го развие до цялостна интеграция.
Малък вирус, приближаващ от китайски град, умъртви всички сходни очаквания и евентуално в профил основата на „ духа на Европейски Съюз “. В „ Европа без граници “ стана ясно незабавно след началото на пандемията COVID-19, че националните страни са освен по-силни от всеки път, само че жителите и държавните управления, както и националните институции на тези страни не престават да бъдат толкоз егоцентрични както са били през пагубната първа половина на предишния век.
Във време, когато Европейски Съюз беше ангажиран да приказва за способи за хармонизиране на всички обществени политики, пенсии, обществени правила и полезности, първи италианците откриха, че сътрудниците от Европейски Съюз са заети да подхващат ограничения за отбрана от общия зложелател, а не да се втурват да оказват помощ на своите приятели. Това беше огромно отчаяние за Рим, където през 1957 година беше подписан главният документ на клуба. Италианското отчаяние бе последвано от мощното възмущение на испанците, когато откриха, че комисията и бюрократите на Европейски Съюз в Брюксел, както и „ другарските “ държавни управления в столиците на страните-членки на Европейски Съюз се грижат по-малко за „ другите “ и се концентрират върху проблемите на личните си жители. Франция също претърпя сходно отчаяние.
Може ли извинението на Европейската комисия да помогне за потушаване на толкоз мощни разочарования? Може ли италианците или испанците да не помнят, че са изгубили толкоз доста животи на обичани хора, до момента в който другите европейски съдружници просто са следили какво се случва с тях?
Да, самоизолирането беше разказана като ефикасен и предпазен ход против разпространяването на COVID-19. Но не и националната изолираност от съдружници и сътрудници. Напротив, сходни типове пандемични обстановки изискват взаимност. За страдание, Европейски Съюз се провали грубо в това.
Ще успее ли Европейският съюз да се оправи с това предизвикателство, консолидирайки се още веднъж? Ако е в полза на всички европейски страни да консолидират „ плана за мир “, направен от предците на Европейски Съюз, което, аз имам вяра, че е, европейските народи и държавни управления ще съумеят да извлекат поучения от травматичния COVID-19, донесъл тежки тествания за тях, и ще работят за основаване на по-добро партньорство. "
------
Всичко за ковид СЛЕДЕТЕ ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР