Hyundai залага вече и на камион с водородно задвижване. Наскоро корейският производител

...
Hyundai залага вече и на камион с водородно
задвижване. Наскоро корейският
производител
Коментари Харесай

Hyundai с нови подробности за камиона си на водород

Hyundai залага към този момент и на камион с водородно задвижване. Наскоро корейският производител показа текущото състояние на нещата по тематиката. През 2020 г. Hyundai има намерение да достави първите камиони с горивни кафези в Швейцария. Заедно със стратегическите сътрудници, Hyundai създаде и бизнес модел, който би могъл да създава "зелен " водород и да разреши потреблението на водорода като гориво в цяла Европа.

Hyundai разкри спомагателни детайлности за камиона с горивни кафези H2 Xcient. Той е разработен в сходство с наредбите и има система от водородни горивни клетки с мощ 190 кВт от два ккомплекта с по 95 кВт, свързани редом. Неговите седем водородни резервоара би трябвало да осигурят пробег от над 400 километра при капацитет за предпазване на 35 кг водород.

Първите 50 камиона на водород ще бъдат доставени от Hyundai през 2020-а година в Швейцария, като до 2025 година общият им брой ще достигне 1600 камиона. Компанията желае да предложи своя H2 Xcient в специално разработена атомна екосистема с необходимата инфраструктура на членовете на Förderverein H2 Mobility Schweiz и други транспортни и логистични компании, които насърчават подвижността на водородна основа.

Голямото търсене на водородни камиони с водородни горивни кафези дава възможност на Hyundai стратегически да застане в Швейцария. В допълнение, производителят на коли очаква глобалното търсене на зелени търговски превозни средства да се усили, за да отговаря този тип наземен превоз на все по-строги правила и правила за излъчвания.

За да обезпечат производството на водород и доставката на гориво без CO2, Hyundai Hydrogen Mobility (HHM) и Hydrospider са сключили стратегическо партньорство. HHM е съвместно дружество сред Hyundai Motor Company и швейцарския експерт по водород H2 Energy. Hydrospider от своя страна е съвместно предприятие на H2 Energy, швейцарския енергиен снабдител Alpiq и Linde Group, лидерът на международния пазар на промишлени, технологични и профилирани газове.

От края на 2019 година Hydrospider ще произвежда водорода, нужен за работата на горивните кафези, в нова апаратура за електролиза с мощ 20 мегаВата, която ще си доставя нужната й електроенергия от водноелектрическата централа в Гьосген на Алпите. Самата електроцентрала произвежда електроенергия без CO2 повече от 100 години.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР