Hyundai обяви своя пилотски квартет за сезон 2020 в Световния

...
Hyundai обяви своя пилотски квартет за сезон 2020 в Световния
Коментари Харесай

Hyundai обяви пилотския състав за новия сезон във WTCR

Hyundai разгласи своя пилотски квартет за сезон 2020 в Световния шампионат за туристически коли (WTCR), като единствената смяна по отношение на 2019 е отсъствието на бразилския деец Аугусто Фарфус. Промяната в състава идва, откакто Фарфус подписа контракт като фабричен водач на BMW, което не му разрешава да взе участие в конкуренциите от WTCR.

Корейският производител и през тази година ще се възползва от услугите на Норберт Михелиц (Унгария), който е и настоящият първенец в сериите, както и на неговия предходник Габриеле Таркини (Италия), двамата ще карат за главния отбор BRC Racing. Във втория отбор на Hyundai, Team Engstler, пилотските места ще са за Ники Катсбург (Нидерландия) и идващия от европейските серии за туристически коли Лука Енгстлер (Германия), който ще заеме пилотското място на напусналия Фарфус.

Това няма да е първият случай, в който шефът на тима Франц Енгстлер заменя Фарфус, откакто той стори това и в конкуренцията в Макау през миналата година. Тогава обаче бразилецът взе участие в GT конкуренцията на същото трасе и това не му разреши да се състезава за Hyundai.

Сезон 2020 в Световната купа за туристически коли се чака да стартира на 22 и 23 май на именитата писта „ Нюрбургринг “, където WTCR ще е съпровождаща серия на „ 24-те часа на Нюрбургринг “. По стратегия сезонът трябваше да стартира в Унгария, в края на април, само че конкуренциите на пистата „ Хунгароринг “ станаха жертва на вилнеещата COVID-19 пандемия.

Снимка: Hyundai
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР