Hyundai обяни, че специално разработеният от компанията екзоскелет Vest Exoskeleton (VEX), създаден

...
Hyundai обяни, че специално разработеният от
компанията екзоскелет Vest Exoskeleton (VEX),
създаден
Коментари Харесай

Екзоскелет на Hyundai с награда Red Dot

Hyundai обяни, че особено създаденият от компанията екзоскелет Vest Exoskeleton (VEX), създаден с цел да подкрепя работата на служителите на компанията на поточните линии, е бил отличен за своята иновативност с премията Red Dot Design Award: Product Design по време на изданието 2020 година на влиятелния дизайн конкурс.

От Hyundai споделят, че създаването на компанията е с до 42% по-лека в съпоставяне с тази на конкурентните й артикули, като за целта не разчита на акумулатори, а многоточкова система за асистиране с пружини. Екзоскелетът на компанията тежи само 2.5 кг, може да се регулира като размери за разнообразни телосложения, а самата асистенция на натоварването може да се контролира на шест степени, с максимална такава от 5.5 кг.

От Hyundai Motor анонсират, че VEX предлага допълнителна мощ за ползващият го, в резултат на което намалява натоварването, покачва подвижността и многоприложимостта на работа за тези от работниците, които работят изправени и повтарят неведнъж или за дълго операции с протегнати ръце.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР