Hyundai Motor обяви, че след проучване на английската Sust-It, IONIQ Electric

...
Hyundai Motor обяви, че след проучване на
английската Sust-It, IONIQ Electric
Коментари Харесай

Hyundai IONIQ Electric : Най-евтината кола за притежание в Европа

Hyundai Motor разгласи, че след изследване на английската Sust-It, IONIQ Electric е бил определен за най-евтината кола за владеене и експлоатация в цяла Европа.

В изследването на Sust-It, занимаваща се с оценка на енергийната успеваемост на всякакви потребителски продукти- от компютри, през съдомиялни машини, хладилници, коли и други, са били взети поради енергийните рейтинги на 66 650 транспортни средства, като финалният такъв за IONIQ Electric е бил 47.38 грама на килограм. Според изчисленията, с автономност в чист електрически режим от 280 километра, експлоатационните разходи на 1 километър с електрическия автомобил на Hyundai са 0.25 евро, а на годишна база са 385.49 евро.

От Hyundai разясняват, че главен фактор за високата енергийна успеваемост на IONIQ Electric (https://www.auto-press.net/a:Семейството-Hyundai-IONIQ-вече-е-в-пълен-състав-в-България), освен напълно електрическата му задвижваща система, е специално оптимизираната му аеродинамика. Електромобилът разполага с литиево-йонна-полимерна батерия (28 kWh), която предлага самостоятелен пробег от 280 километра. Електромоторът на модификацията е 120 конски сили, въртящият момент е 295 Нм, а оптималната скорост на движение на електрическия автомобил е 165 км/ч.

В взаимозависимост от токоизточника, времето за заряд на батерията на Hyundai IONIQ Electric варира от малко над 12 часа от стандартна електрическа апаратура, до 23 минути за 80% заряд при потреблението на система за бързо зареждане (100 kW).
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР