Hyundai Motor обяви, че по време на инициативата си Clean Driving™

...
Hyundai Motor обяви, че по време на
инициативата си Clean Driving™
Коментари Харесай

Hyundai пречисти над 900 килограма въздух с автомобил

Hyundai Motor разгласи, че по време на инициативата си Clean Driving™ Month, провела се в Лондон, с представител на водородния електромобил NEXO са били пречистени повече от 900 (918.75 кг) кг въздух.

Като част от самодейността си по лансирането на NEXO на локалния пазар, английското поделение на Hyundai си е сътрудничало с University College London за изготвянето на маршрут с възможно най-замърсен въздух в Лондон, по който да премине електрическия автомобил. По време на събитието, компанията е организирала също по този начин и демонстрации на това по какъв начин NEXO е в положение да филтрира фини частици от въздуха.

По време на употребата си, Hyundai NEXO, който ще бъде въведен в продажба във Великобритания през идната година, не отделя никакви вредност, като единственият първоначален артикул е чиста вода и пара. За потребностите си, автомобилът е оборудван и с извънредно модерна система за филтриране на въздуха (99.9%), като разчита на тристепенна дестилация. Според изчисленията на компанията, в резултат на изминатите 350 благи (560 км) в градска среда, автомобилът е пречистил толкова въздух, колкото човек вдишва за 60 дни или 1455 възрастни за един час.

С един заряд на водордните си резервоари, електромобилът Hyundai NEXO е в положение да измине до 662 километра. Презареждането се осъществява за по-малко от 5 минути.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР