Hyundai Motor и филиалът Kia Motors отчитат умерен ръст на

...
Hyundai Motor и филиалът Kia Motors отчитат умерен ръст на
Коментари Харесай

Hyundai и Kia пускат 12 нови модела, продажбите растат по-слабо от очакваното

Hyundai Motor и филиалът Kia Motors регистрират сдържан растеж на продажбите на коли за 2017 година, само че към момента не могат да доближат поставените цели.

Двете компании, които дружно са петият по величина автопроизводител в света, са продали общо 7.25 млн. автомобила през 2017 година, което е надалеч от поставената цел от 8.25 млн. коли.

Hyundai Motor е доставил 4.5 млн. бройки, спрямо задачата от 5.08 млн. Kia Motors продаде 2.75 млн. автомобила, доста под заложената цел от 3.17 млн.

Това са най-слабите продажби на концерна за последните 5 години, а тревожното е, че корейските марки за трета поредна година не могат да реализират поставените цели.

Продажбите на компаниите се намалиха през предходната година в Китай, най-големият авто пазар в света, на фона на хладните връзки сред Пекин и Сеул поради внедряването на американска противоракетна система от страна на Южна Корея.

Продажбите в Китай и Съединени американски щати също бяха наранени от неуспеха да се капитализира възходящото търсене на SUV-та.

Hyundai и Kia обаче чакат търсенето да се увеличи на американския и китайския пазар и да доближат общи продажби от 7.55 млн. автомобила през актуалната 2018 година

" Целта на Hyundai и Kia е по-ниска от предстоящата. Изглежда тя е консервативна цел, отразяваща бавното възобновяване в Китай и продължаващите компликации в Съединени американски щати ", сподели Ким Джин-уо, анализатор от Korea Investment & Securities.

Макар Hyundai Motor да възнамерява да предлага повече SUV в Съединени американски щати и Китай, специалистите считат, че новите модели като модифицираният SUV Santa Fe могат да дойдат прекомерно късно през годината, с цел да окажат доста въздействие върху продажбите.

Изтичането на данъчното облекчение за дребните коли в Китай също ще има негативен резултат върху Hyundai.

Aвтомобилният тръст от Южна Корея ще пусне 12 нови или освежени модела през тази година.

Hyundai и Kia " биха се заели интензивно " на нови пазари като Югоизточна Азия, защото на други места се чака да бъде засилен протекционизмът.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР