Hyundai Motor Group обяви, че компанията е разработила дигитален ключ, който

...
Hyundai Motor Group обяви, че компанията е
разработила дигитален ключ, който
Коментари Харесай

Hyundai Motor създаде дигитален ключ за своите автомобили

Hyundai Motor Group разгласи, че компанията е разработила цифров ключ, който ще позволи на притежателите на автомобилите й да отключват и стартират двигателите на своите коли, сред което и да потеглят, без нужда от наличието на типичен ключ.

Новата цифрова технология на Hyundai Motor Group, която ще бъде въведена в серийните представители на Hyundai и Kia още през тази година, разпознава потребителя и автоматично конфигурира превозното средство въз основата на предварително въведени константи, като по този метод се подобрява в допълнение неговата функционалност и се улеснява употребата на автомобила от няколко индивида.

Оперирането с цифровия ключ на Hyundai Motor Group се реализира посредством приложение за мобилен телефон, като идентификаторът може да се употребява на четири мобилни устройства по едно и също време. За връзката сред превозното средство и мобилния телефон се използва технологията NFC (Near Field Communication), като сензорът е интегриран в дръжката на вратата на колата.

След отключването на автомобила, стартирането на мотора може да се извърши посредством слагането на мобилния телефон върху повърхността на инсталацията за безжично зареждане и натискането на бутона Старт/Стоп.

Когато цифровият ключ бъде разпознат от бордовата система тя подава команди за конфигурация на огледалата, седалките и волана, както и къв аудио-навигационната система, прожекционния head up екран и други.

Дигиталният ключ може да бъде използван също по този начин и за отдалечен надзор по заключването/отключването на вратите, активирането на алармената апаратура, стартирането на мотора и други.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР