Hyundai и Kia обявиха съвместна инвестиция от 80 милиона евро

...
Hyundai и Kia обявиха съвместна инвестиция от 80 милиона евро
Коментари Харесай

Hyundai и Kia инвестират 80 милиона евро в балкански производител на електромобили

Hyundai и Kia оповестиха взаимна инвестиция от 80 милиона евро в хърватския производител на технологии за електрически автомобили Rimac Automobili, оповестява локалното издание Croatia Week.

Целта на вложението на двете компании е да засилят партньорството си с балканската компания в региона на електрическите коли.

" Rimac е новаторска компания с изкючителни възможностти в региона на електрическите автомобили ", разяснява изпълнителният шеф на Hyundai Еуисин Чън.

" С визията на старт-ъп и богатия опит в съдействието с други автомобилни компании в композиция с софтуерната мощност Rimac е идеалният сътрудник за нас ", добавя той.

Преди малко повече от година Rimac Automobili подписа контракт още веднъж за 80 милиона с Automobili Pininfarina. Спорадумението предвиждаше производителят да даде експертиза във връзка с батериите и задвижването, както и програмното поръчителство.

Automobili Pininfarina, благосъстоятелност на Mahindra Group, бе учредена през април 2018 година с задачата да създава първокласни електрически суперавтомобили. Първата такава - с кодово название PF0 - ще бъде показана през 2019 година.

През 2018 година Rimac пусна идната си генерация суперколи - C_Two. Сред сътрудниците на компанията са Porsche, Aston Martin, Koenigsegg, Renault, CUPRA и други, на които доставя и основни технологии.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР