„Хюмън райтс уоч” поиска България да даде правна обосновка за

...
„Хюмън райтс уоч” поиска България да даде правна обосновка за
Коментари Харесай

„Хюмън райтс уоч”: България да освободи Полфрийман или да обоснове задържането му

„ Хюмън райтс уоч” изиска България да даде правна аргументация за задържането на Джок Полфрийман или да го освободи неотложно. Австралиецът е наказан за убийството на студента Андрей Монов.

Адвокатите на правозащитната организация питат: „ Полфрийман беше освободен със правосъдно решение, което не предстои на обжалване. Той има паспорт и самолетен билет. Австралия желае той да се прибере. Защо към момента е арестуван? "

Според организацията „ Върховенството на закона значи, че не може просто да се задържат хора и да им се не разрешава да напущат страната като проява за нещо. Трябва да има ясно законово съображение или това е нелегално. " Това съобщи Лидия Гал, юрист от организацията, предава БТВ.

Междувременно съставът на Софийския апелативен съд, който пусна предварително Полфриймън, излезе със мнение, че решението за освобождението е влезнало в действие и е дефинитивно, и настояването на основния прокурор за обновяване на делото, не може да е съображение за държането на чужденеца зад решетките.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР