Хьон Чун стана първият южнокорейски тенисист, който достигна до четвъртфинал

...
Хьон Чун стана първият южнокорейски тенисист, който достигна до четвъртфинал
Коментари Харесай

Кореец шокира Новак Джокович

Хьон Чун стана първият южнокорейски тенисист, който доближи до четвъртфинал
в шампионатите от Големия шлем. Чун отстрани шесткратния първенец и подложен под номер 14 Новак Джокович (Сърбия) със 7:6(4), 7:5, 7:6(3) след 3:21 часа игра.

58-ият в международната класация азиатец пропиля задатък от 4:0 гейма в първия  сет, който в последна сметка стигна до тайбрек, в който Чун доминираше. Във втората част южнокореецът още веднъж поведе с 3:0 гейма, само че разреши да бъде застигнат. Сетът отиваше към нов тайбрек, само че с няколко страхотни отигравания Чун стигна до пробив в 12-ия гейм и удвои преднината си. 

Джокович откри четвъртата част с пробив, само че противникът му обърна до 3:1. Сърбинът незабавно върна брейка и сетът отново трябваше да бъде решен с тайбрек. В него  Чун поведе с 3:0 с два мини-пробива, само че Джокович изравни за 3:3. Последваха няколко изключителни отигравания на азиатеца и със серия от четири следващи точки той победи.  

Това четвъртфинал е сбъдната фантазия. Радвам се, че се реализира. Не знам по какъв начин го направих. Много съм благополучен от успеха и от представянето ми. Чест беше да играя против Новак,  а това, че го победих, е просто необикновено. Когато бях по-млад, се пробвах да копирам неговата игра, разяснява Чун.

След като той изравни от 0:3 до 3:3 точки в тайбрека на третия сет, не се тормозих. Казах си, въпреки всичко това е Новак Джокович, не можеш да очакваш да го победиш всеки ден в три сета, добави той.

Южнокореецът ще играе на четвъртфиналите против дебютанта в главната скица в Мелбърн Тенис Сандгрен (САЩ), който надви над поставения под номер 5 Доминик Тийм (Австрия) с 6:2, 4:6, 7:6(4), 7:9(7), 6:3 по-рано през днешния ден.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР